Vezmu kuřecí řízek a vložím ho do hrnku. Tato metoda je skvělá

by Šéfkuchař

Zde je jednoduchý recept na plněná kuřecí prsa. Díky chytrému způsobu přípravy takový pokrm nevyžaduje mnoho úsilí a kuchyně zůstane čistá. Výsledkem receptu je jednoduché, ale chutné maso s aromatickou nádivkou.

Pečené kuře s nádivkou

Kuřecí prsa patří mezi naše oblíbené kulinářské produkty . Ročně ho sníme v průměru desítky kilogramů. Není divu. Toto maso je levné, bohaté na bílkoviny a jemné chuti.

Abychom však tuto pochoutku překonali, hledáme způsoby, jak kuře nějakým způsobem obohatit. Tak se rodí nápady na plněné porce . V případě nádivky do prsou to není snadné, ale tato hrníčková metoda pomáhá.

Večeře z kuřecích prsou

Variantou je kuře zapečené s majonézou. V našem receptu však používáme smetanu, která se tradičně používá pro tuto funkci .

Ingredience

2 velká kuřecí prsa

250 g žampionů

1 velká cibule

100 ml 18% smetany

1 vejce

Sůl, pepř, tymián

Kuře s houbovou nádivkou

Vezmu kuřecí řízek a vložím ho do hrnku. Tato metoda je skvělá

Kuřecí prsa rozložte na plocho a každé rozkrojte na tři řízky. Kotlety od sebe oddělte a posypte je solí a pepřem. Odložte stranou, zatímco budete připravovat nádivku.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky a žampiony na plátky. Na pánvi rozehřejte trochu másla. Přidejte cibuli, a když začne být hladká, přidejte houby. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Smažte, dokud se tekutina z nádivky nevyvaří a houby nezměknou.Vezmu kuřecí řízek a vložím ho do hrnku. Tato metoda je skvělá

Kotlety vložte na dno malé misky a naplňte je nádivkou. Uzavřete a zajistěte párátky. Položte je dírou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Stejně postupujte se všemi kousky masa.

V misce smíchejte smetanu a vejce. Osolte a opepřete. Kousky masa na ně naaranžujte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 25 minut.

You may also like

Leave a Comment