Zde je jednoduchý recept na plněná kuřecí prsa. Díky chytrému způsobu přípravy takový pokrm nevyžaduje mnoho úsilí a kuchyně zůstane čistá. Výsledkem receptu je jednoduché, ale chutné maso s aromatickou nádivkou.
Pečené kuře s nádivkou
Kuřecí prsa patří mezi naše oblíbené kulinářské produkty . Ročně ho sníme v průměru desítky kilogramů. Není divu. Toto maso je levné, bohaté na bílkoviny a jemné chuti.
Abychom však tuto pochoutku překonali, hledáme způsoby, jak kuře nějakým způsobem obohatit. Tak se rodí nápady na plněné porce . V případě nádivky do prsou to není snadné, ale tato hrníčková metoda pomáhá.
Večeře z kuřecích prsou
Variantou je kuře zapečené s majonézou. V našem receptu však používáme smetanu, která se tradičně používá pro tuto funkci .
Ingredience
2 velká kuřecí prsa
250 g žampionů
1 velká cibule
100 ml 18% smetany
1 vejce
Sůl, pepř, tymián
Kuře s houbovou nádivkou
Kuřecí prsa rozložte na plocho a každé rozkrojte na tři řízky. Kotlety od sebe oddělte a posypte je solí a pepřem. Odložte stranou, zatímco budete připravovat nádivku.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a žampiony na plátky. Na pánvi rozehřejte trochu másla. Přidejte cibuli, a když začne být hladká, přidejte houby. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Smažte, dokud se tekutina z nádivky nevyvaří a houby nezměknou.
Kotlety vložte na dno malé misky a naplňte je nádivkou. Uzavřete a zajistěte párátky. Položte je dírou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Stejně postupujte se všemi kousky masa.
V misce smíchejte smetanu a vejce. Osolte a opepřete. Kousky masa na ně naaranžujte a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 25 minut.