Salát z čerstvých ředkviček s jablkem a mrkví: zdravá náplň v zimě

by Šéfkuchař

Salát z ředkviček s mrkví a jablkem – skutečná vitamínová bomba a svěží příloha k vydatným zimním jídlům. Vyzkoušejte ho právě teď!

Objevte podceňovanou kořenovou zeleninu ředkvičku z nové perspektivy: tento svěží salát z ředkvičky s mrkví a jablkem vám pomůže zdravě přečkat chladné období a je skvělou přílohou k vydatným pokrmům. Znali jste ředkvičky jen z tradiční bavorské svačiny nebo jako kimči? Pak je načase, abyste vyzkoušeli náš osvěžující a velmi rychle připravený salát z ředkviček s mrkví a jablkem.

Skutečná vitamínová bomba: salát z ředkviček s mrkví a jablkem je rychlý a snadno připravitelný.

Kdy jste naposledy jedli ředkvičky? Když si představím bílý kořen, většinou se mi v mysli vybaví malé skleničky s křenovým krémem. Nebo si představím malé ředkvičky. Je to škoda, protože ředkvičky jsou skutečnou superpotravinou, která by neměla chybět ve vašem zimním jídelníčku. Dodá vám celou řadu vitamínů a minerálů, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín C a také vápník a draslík.

Pro ředkvičkový salát je nejlepší vybrat opravdu velkou červenou řepu. Dále dvě nebo tři mrkve a jablko. Jakmile tyto suroviny oloupete, je čas je najemno nastrouhat. Pokud nemáte chuť škrábat si prsty klasickým kuchyňským struhadlem, mohlo by se vám do kuchyně hodit bubnové nebo elektrické struhadlo na zeleninu? Vše se pak přesune do velké mísy. Stejně rychle se připraví i dresink. Stačí smíchat jogurt, citronovou šťávu, med, sůl a pepř a přelít salát.

Ostrost ředkviček skvěle doplňuje sladkost mrkve a lehká kyselost jablka. Jogurtová zálivka dodá pokrmu svěžest a dotvoří ho. Skutečná chuťová exploze!

Ředkvičkový salát s mrkví a jablkem.

Složení

Na salát:

  • 1 velká ředkvička
  • 2-3 mrkve podle chuti
  • 1 jablko

Na zálivku:

  • Jogurt: 200 g jogurtu
  • 1 polovina citronu
  • 1 lžička medu
  • Sůl a pepř
  • Čerstvá petrželka nebo kopr na ozdobu, je-li to žádoucí

příprava

  • Oloupejte ředkvičky, mrkev a jablko a vše nastrouhejte na kuchyňském struhadle na tenké nudličky. Vše vložte do velké mísy.
  • Na zálivku smíchejte jogurt se šťávou z poloviny citronu, medem a špetkou soli a pepře. Dresink přidejte ke směsi ředkviček, mrkve a jablek a vše promíchejte.
  • Nakonec můžete vše ozdobit čerstvou petrželkou nebo čerstvým koprem.

PoznámkySalát z čerstvých ředkviček s jablkem a mrkví: zdravá náplň v zimě

Množství uvedené v tomto receptu vystačí na přílohu pro 4 osoby. Pokud chcete salát podávat jako hlavní jídlo, budou ingredience stačit pro 2 osoby.

Již dříve jsme vám řekli.
Peču kuře a kombinuji ho s mým oblíbeným ovocem.

You may also like

Leave a Comment