Řízky z mletého masa jsou v mnoha českých domácnostech rozhodně nepřehlédnutelným nápadem na nedělní večeři. Zvlášť pokud jsou doplněny přílohami, jako je bramborový a okurkový salát. Lidé v kuchyni rádi experimentují a často se snaží tento pokrm ještě více zpestřit. Tento recept na šťavnaté kotlety z mletého masa pravděpodobně neznáte.
Kotlety z mletého masa s čočkou
Kotlety z mletého masa jsou tradičním českým pokrmem, který se spolu s bramborovým a okurkovým salátem nebo, chcete-li, s červenou řepou skvěle hodí k nedělnímu obědu. Od jisté doby se tento pokrm často obohacuje různými přílohami, například nádivkou. Tentokrát za vámi přicházíme s návrhem na přípravu šťavnatých kotlet z mletého masa s čočkou.
Nový nápad na řízky z mletého masa
Kotlety z mletého masa s čočkou jsou jistě pokrmem, který může zaujmout mnoho lidí. K přípravě tohoto pokrmu budeme potřebovat následující suroviny .
Ingredience:
Potřebujeme: 0,5 kg vepřového masa bez kosti
0,5 hrnku červené čočky
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 červená cibule
1 vejce
mletá pálivá paprika
0,5 šálku strouhanky
sůl
pepř
olej na smažení
rohlík Kaiser
Jak připravit kotlety z mletého masa s čočkou, aby byly šťavnaté?
Nejprve maso důkladně omyjte, pak ho nakrájejte na kousky a umelte na masovém strojku. Čočku je třeba také omýt a na hodinu namočit, pak ji uvařit ve vodě se solí, scedit a nechat vychladnout. Mezitím oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Poté ji osmahneme s nakrájenou cibulí a česnekem.
Když je zelenina opečená a čočka vychladlá, navlhčíme roládu vodou a vymačkáme ji. Poté všechny připravené suroviny vložte do mísy, přidejte vejce, okořeňte a důkladně promíchejte.
Ze získané homogenní hmoty vytvarujeme oválné ploché řízky a obalíme je ve strouhance.
Na pánvi rozehřejeme olej a řízky osmažíme z obou stran. Když jsou usmažené, odsajeme přebytečný tuk na papírovou utěrku.
Podáváme s oblíbenou přílohou, například s chlebem nebo bramborami a salátem.