Zahřívací, výživná a chutná chilli polévka. Chutná jako od babičky.

by Šéfkuchař

Miska teplé, chutné a výživné polévky je ideálním začátkem chutné večeře, zejména v zimě. Pokud si chceme vychutnat chuť a vůni takového pokrmu, měli bychom dbát na to, abychom použili kvalitní produkty a osvědčený recept. Tentokrát vám poradíme, jak připravit hřejivou a chutnou šči, která přesvědčí i toho nejvybíravějšího jedlíka.

Jak připravit lahodné, voňavé a výživné shchi?

Jaké je tajemství dokonalého shchi? V první řadě byste měli věnovat pozornost takzvanému polévkovému základu, tedy masovému vývaru. V případě polévky se vyplatí použít vepřová žebra a uzené sádlo, které dodají polévce „charakter“. Samozřejmě bychom neměli zapomenout na kvalitní kysané zelí, bez kterého není možné polévku připravit. Je čas vyhrnout si rukávy a pustit se do práce!

Lahodné a chutné šči s kysaným zelím – ingredience

K přípravě naší polévky budeme potřebovat následující suroviny:

  • 500 g vepřových žeber,
  • 100 g uzené syrové slaniny,
  • 400 g kysaného zelí,
  • 600 g brambor,
  • 2 litry studené vody,
  • 1 cibule,
  • 1 velká mrkev,
  • 1 petržel,
  • kousek celeru,
  • 2 větvičky petržele,
  • sůl,
  • pepř,
  • 1 bobkový list,
  • 1 koření,
  • 1 lžička kmínu,
  • 1 lžička sušené majoránky.

Lahodná a chutná polévka z kysaného zelí – recept

Žebra důkladně opláchněte pod studenou tekoucí vodou, jemně je osušte papírovou utěrkou a nakrájejte je na tři menší kousky. Žebra vložíme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku, zalijeme studenou vodou a asi jednou a půl lžičkou soli. Vše vaříme na mírném ohni 40 minut.

Celer, petržel a mrkev očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky a přidáme je do hrnce s vařícími se žebírky. Do hrnce také vložíme celou cibuli (můžeme ji trochu zapálit na hořáku), bobkový list a nové koření. Opět vařte dalších 30 minut.

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce, ve kterém vaříme polévku.

You may also like

Leave a Comment