Češi to ještě nevědí .Toto ovoce posiluje imunitní systém a oživuje srdce.

by Šéfkuchař

Toto zelené ovoce není ani limetka, ani liči, ale v Česku málo známé mamoncillo. To je chyba, protože má zajímavou chuť a řadu prospěšných vlastností. Zlepšuje náladu, oživuje srdce a díky obsaženému vitaminu C posiluje imunitní systém jako přírodní náplast. A to je jen začátek toho, co může nabídnout.

Mamoncillo je exotické ovoce, které vypadá jako kombinace liči a limetky.

Mamoncillo je exotické ovoce, které se přirozeně vyskytuje v Karibiku, Jižní a Střední Americe. Běžně se pěstuje také v Indii a na Floridě. Ve střední Evropě je neoblíbenou pochoutkou, přestože má jedinečnou chuť a cenné zdraví prospěšné vlastnosti.

Každým rokem se však na pultech obchodů s potravinami objevuje stále častěji, a proto stojí za zmínku. Neváhejte ji koupit při každé příležitosti, protože mamoncillo je skutečný poklad s cennou dávkou vitamínů pro vaše tělo.

Mamoncillo – co je to za ovoce? „Španělská limetka“ stojí za pozornost.

Momoncillo je ovoce známé také jako mamon, genip nebo limoncillo. Někteří lidé mu žertem říkají „španělská limetka“, což vzhledem k jeho vzhledu není vůbec divné.

Na první pohled se oblíbenému citrusovému plodu do jisté míry podobá, i když je mnohem menší, asi 2-4 centimetry. Roste ve svazcích.

Jak mamoncillo chutná a jak ho jíst? Existuje přinejmenším několik možnostíČeši to ještě nevědí .Toto ovoce posiluje imunitní systém a oživuje srdce.

Pokud jde o konzumaci mamoncilla, toto ovoce je skvělé jak syrové jako svačina, tak v tekuté formě, například ve šťávě/koktejlu. Lze ho také použít jako přídavek do ovocných salátů nebo džemů. Hodí se také do sorbetů.

Má želatinovou dužinu oranžové barvy. Mamoncillo však chutná spíše jako liči než limetka. Je mírně sladké, s jemným nádechem hořkosti a kyselosti.

Jaké má mamoncillo vlastnosti? Podporuje imunitní systém, srdce a zlepšuje náladu.

Málokdo zná zdravotní účinky mamoncilla, ale je to skutečný poklad mezi ovocem. Na podzim a v zimě byste ho měli pít pravidelně, protože posiluje imunitní systém a pomáhá tělu bojovat s nachlazením.

Obsahuje vitamín C, A, železo, vlákninu, fosfor a vápník a také mnoho antioxidantů, fenolů, kyselinu p-kumarovou a resveratol. Díky tomu má pozitivní vliv na srdce a trávicí systém (včetně zmírnění žaludečních potíží a zácpy). Plody zabraňují chudokrevnosti, snižují krevní tlak, zlepšují náladu a kvalitu spánku (obsahují tryptofan).

Již dříve jsme vám řekli.
Aby růžičková kapusta nezhořkla.

You may also like

Leave a Comment