Podávejte rybu k večeři jinak. Křupavá náplň bude hitem

by Šéfkuchař

Pečená ryba je chutná a zdravá. Tajemství její chuti spočívá v křupavé nádivce. Takto připravená treska k večeři potěší chuť každého gurmána. Tento recept stojí za zapamatování.

Pečenou tresku k večeři doporučujeme.

Treska je ryba, kterou si mnozí z nás připravují k večeři v pátek . Obvykle putuje na pánev a pak přímo na náš stůl. Nyní však stojí za to připravit tuto rybu trochu jinak. Rybu upečeme v troubě. Pod vrstvou špenátové omáčky a křupavé náplně ze strouhanky a parmazánu je tento pokrm bezkonkurenční .

Pečená treska se špenátem má úžasnou chuť. Je to ideální volba pro chutnou a zdravou páteční večeři. Takto podávaná ryba udělá dojem na každého, kdo ji ochutná . Pojďme se tedy nyní podívat na recept. Recept na tresku se špenátem je uveden níže.

Jak připravit pečenou tresku se špenátem?

Ingredients:

Ingredience: ½ kg tresčího hřbetu

2 stroužky česneku

1 lžička mleté papriky

1 lžička oregana

⅓ čajové lžičky kurkumy

⅓ lžičky bílého pepře

100 g špenátu

4 lžíce 30% smetany

½ šálku strouhanky

2 lžíce olivového oleje

4 lžíce strouhaného parmezánu

pšeničná mouka

bramborová mouka

citronová šťáva

sůl

pepř

Rybu připravte omytím a osušením. Tresku pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Rybu posypeme kořením a obalíme v pšeničné mouce. Nyní přejděme ke špenátu. Rozpustíme máslo, přidáme druhý rozdrcený stroužek česneku a trochu ho osmahneme.

Přidáme špenát, promícháme a 2 minuty smažíme. Přidáme smetanu, sůl, pepř a přivedeme k varu. Poté přidáme ½ lžičky bramborové mouky a zamícháme. Špenát nakrájejte a vraťte ho k rybě. Tresku položíme na plech vymazaný olivovým olejem, přidáme špenát a posypeme strouhankou smíchanou s olivovým olejem a parmazánem .

Pečená treska láká svou chutí

Formu vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po této době je treska se špenátem připravena k podávání. Je velmi chutná pod vrstvou špenátu a s křupavou oblohou . Lahodná, křupavá a dokonale ochucená bude dokonalou páteční večeří .

Kromě toho je ryba pečená v troubě mnohem zdravější než ryba smažená na pánvi. Vyplatí se použít tento recept a připravit tresku se špenátem . Tato varianta bude chutná pro celou rodinu . Kdo tuto rybu ochutná, bude chtít další.Podávejte rybu k večeři jinak. Křupavá náplň bude hitem

You may also like

Leave a Comment