Pečená ryba je chutná a zdravá. Tajemství její chuti spočívá v křupavé nádivce. Takto připravená treska k večeři potěší chuť každého gurmána. Tento recept stojí za zapamatování.
Pečenou tresku k večeři doporučujeme.
Treska je ryba, kterou si mnozí z nás připravují k večeři v pátek . Obvykle putuje na pánev a pak přímo na náš stůl. Nyní však stojí za to připravit tuto rybu trochu jinak. Rybu upečeme v troubě. Pod vrstvou špenátové omáčky a křupavé náplně ze strouhanky a parmazánu je tento pokrm bezkonkurenční .
Pečená treska se špenátem má úžasnou chuť. Je to ideální volba pro chutnou a zdravou páteční večeři. Takto podávaná ryba udělá dojem na každého, kdo ji ochutná . Pojďme se tedy nyní podívat na recept. Recept na tresku se špenátem je uveden níže.
Jak připravit pečenou tresku se špenátem?
Ingredients:
Ingredience: ½ kg tresčího hřbetu
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
1 lžička oregana
⅓ čajové lžičky kurkumy
⅓ lžičky bílého pepře
100 g špenátu
4 lžíce 30% smetany
½ šálku strouhanky
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce strouhaného parmezánu
pšeničná mouka
bramborová mouka
citronová šťáva
sůl
pepř
Rybu připravte omytím a osušením. Tresku pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Rybu posypeme kořením a obalíme v pšeničné mouce. Nyní přejděme ke špenátu. Rozpustíme máslo, přidáme druhý rozdrcený stroužek česneku a trochu ho osmahneme.
Přidáme špenát, promícháme a 2 minuty smažíme. Přidáme smetanu, sůl, pepř a přivedeme k varu. Poté přidáme ½ lžičky bramborové mouky a zamícháme. Špenát nakrájejte a vraťte ho k rybě. Tresku položíme na plech vymazaný olivovým olejem, přidáme špenát a posypeme strouhankou smíchanou s olivovým olejem a parmazánem .
Pečená treska láká svou chutí
Formu vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po této době je treska se špenátem připravena k podávání. Je velmi chutná pod vrstvou špenátu a s křupavou oblohou . Lahodná, křupavá a dokonale ochucená bude dokonalou páteční večeří .
Kromě toho je ryba pečená v troubě mnohem zdravější než ryba smažená na pánvi. Vyplatí se použít tento recept a připravit tresku se špenátem . Tato varianta bude chutná pro celou rodinu . Kdo tuto rybu ochutná, bude chtít další.