Vepřové kotlety se ne všude připravují stejně. Seznamte se s tímto receptem a připravte si tradiční pokrm úplně jinak. Použité ingredience a chuť řízků překvapí celou rodinu.
Vepřové kotlety na různé způsoby
Česká kuchyně by mohla existovat bez mnoha jídel, ale vepřové kotlety by si nikdo z nás neodepřel . Tento pokrm je tak hluboce zakořeněný v naší kulinářské tradici, že když poukazujeme na nejlepší pochoutky, uvádíme je v jedné řadě s vývarem a knedlíky.
Nejen vejce a strouhanka
Klasicky se vepřové kotlety obalují ve vejci a strouhance. Ano, k obalení se používají vejce, ale o strouhance nemůže být řeč. Nahrazuje ji pohanková mouka, která kotletám dodává zcela jinou chuť i vzhled. Z receptu se dozvíte, jak řízky připravit, a při čtení níže uvedeného seznamu budete znát poměry.
Ingredience: 1:
Příklady: 500 g vepřové panenky
2 vejce
pohanková mouka
máslo
pepř
sůl
Recept na vepřové kotlety.
Vepřovou panenku zbavenou přebytečného tuku nakrájejte na kotlety silné asi 1-1,5 cm. Každý plátek důkladně rozbijte a z obou stran osolte a opepřete.
Vejce rozklepněte do hluboké mísy a rozšlehejte. Mouku nasypte na plochý talíř. Na pánvi rozehřejte olej. Řízky nejprve namočte do mouky, pak z nich setřeste přebytečnou mouku a namočte je do vajíčka.
Obalené kotlety ihned vložte na pánev. Smažte je dvě minuty z každé strany. Nedovolte, aby se vejce připálilo. Hotové kotlety podávejte k večeři s oblíbenou přílohou.