Chutná pomazánka na sendviče. Na různé druhy masa rychle zapomenete.

by Šéfkuchař

Tento masový sendvič si zamiluje každý člen vaší rodiny. Díky jednoduchému receptu na maso v plechovce si můžete vychutnat kvalitu, aniž byste přepláceli nebo se dívali na etikety v obchodech.

Přestože pulty sténají pod tíhou různých druhů rozmanitých mas a šunek, při pohledu na seznam ingrediencí možná budete kroutit hlavou. Přísady zvýrazňující chuť, konzervanty a dusičnany jsou samozřejmostí a za nejlepší kvalitu si musíte draze zaplatit. Řešení je jednoduché – vyrobte si doma vlastní masovou pomazánku. Bude levnější, chutnější a zdravější.

Pomazánka na sendviče

Tato pomazánka bude chutnat všem milovníkům masa. Výborně se hodí na sendviče a buchty, nahradí masové pomazánky a paštiky. Ingredience jsou jednoduché a snadno dostupné a za malé množství si můžete udělat solidní zásobu skleniček. Naučte se recept na klasickou masovou pomazánku ve sklenici a užívejte si její jedinečnou chuť po dlouhou dobu.

Základem je dobrá vepřová krkovice. Měla by mít viditelný tuk, který bude nositelem chuti. Přidejte koření, slaninu a trochu tvarohu a vychutnejte si lahodnou pomazánku, které se také říká pomazánka.

Složení: 

  • 1,5 kg vepřové krkovice,
  • 500 g slaniny.

Koření:

  • Sůl: 1 polévková lžíce,
  • 1,5 lžičky mletého černého pepře,
  • 1 lžička sušeného česneku,
  • 1 lžička majoránky,
  • půl lžičky mletého nového koření,
  • 2 čajové lžičky sušeného berana,
  • 150 ml vody.

Chutná pomazánka na sendviče. Na různé druhy masa rychle zapomenete.Způsob přípravy:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a nasekejte v kuchyňském robotu s otvory o průměru přibližně 7 mm. Slaninu nakrájejte bez kůže.
  2. Do mletého masa střídavě přidávejte všechno koření a vodu. Hmotu důkladně prohněteme.
  3. Vzniklou hmotu přendejte do nádoby. Nejlépe je to udělat přes nálevku, aby se neušpinily okraje sklenice. Nakonec maso rukama stlačte. Nahoře nechte asi 2 cm místa.
  4. Očistěte okraje a závity sklenice. Dobře je odšroubujte.
  5. Formičky položte na vysoký plech. Nalijte do nich asi 300 ml vody.
  6. Vložte do studené trouby a nastavte teplotu na 100 stupňů Celsia.
  7. Po zahřátí pečte sklenice 3 hodiny.

Takto připravené sklenice můžete skladovat v lednici až 2 měsíce, ale mnohem rychleji zmizí. Pokud chcete sklenice skladovat déle, rozhodněte se pro zavařování. Druhý den pak sklenice vložte na 1 hodinu do trouby vyhřáté na 100 stupňů Celsia. Třetí den operaci zopakujte a hotovou pomazánku uložte do spíže. Takto konzervovaná pomazánka vydrží na polici až několik let. Dobrou chuť!

You may also like

Leave a Comment