Jak si vybrat dobré vepřové maso? To je váš signál, abyste odmítli nakupovat

by Šéfkuchař

Přestože v kuchyni rádi experimentujeme, objevujeme nové recepty a produkty, vepřové maso má na polském stole stále důležité místo. K dostání je v podobě ikonických vepřových kotlet, vepřových řízků nebo jako náplň do knedlíků. Lze z něj vytvořit mnoho věcí, ale chuť pokrmů závisí na kvalitním výrobku. Jak vybrat dobré vepřové maso? Věnujte pozornost několika věcem.

Čerstvé vepřové maso může být chutnou a hodnotnou součástí jídelníčku, pokud se konzumuje s mírou a jeho zpracování nezahrnuje smažení ve strouhance a fritování. Výběr receptu však není všechno. Základem každého pokrmu je úspěšný nákup. Zjistěte tedy, na co byste si měli dát pozor při nákupu vepřového masa.

Jak poznáte čerstvé vepřové maso?

Při nákupu baleného masa byste se měli nejprve podívat na datum spotřeby. Nikdy si do nákupního košíku nedávejte prošlý výrobek, protože by to vedlo spíše k otravě jídlem než k uspokojivé chuti.

V další fázi nákupu věnujte pozornost barvě a struktuře vepřového masa. Čerstvé maso by mělo mít jednotnou růžovou barvu. Tuková tkáň by naopak měla být bílá. Vyhněte se výrobkům se změněnou barvou částí a kusům, které zešednou nebo zhnědnou. Takové porce rozhodně nejsou čerstvé. Na povrchu masa by neměl být žádný lepkavý výpotek a celý kus by měl být pružný a pružný.

V řeznictví se spolehněte na svůj nos

O stavu výrobku, který se chystáme koupit, nám hodně napoví také čich. Vůně čerstvého vepřového masa je jemná a neutrální. Pokud zaznamenáte štiplavé tóny a zápach připomínající čpavek, držte se od takového masa dál.

Vepřové maso není tak tučné, jak se o něm říká?Jak si vybrat dobré vepřové maso? To je váš signál, abyste odmítli nakupovat

Na vepřovém mase ulpěl kus tučného a nekvalitního masa. To není tak docela pravda. Vepřová panenka (považovaná za nejušlechtilejší část), šunka a vepřová kýta vůbec nejsou kalorické bomby. Ve 100 g svíčkové je 143 kcal, ve stejném množství šunky 145 kcal a vepřové panenky 165 kcal – tyto hodnoty jsou srovnatelné s filetem z kuřecích prsou, který je známý jako dietní produkt.

Při výběru masa k večeři mějte na paměti, že některé části vepřového masa obsahují hodně tuku. Slanina, bůček, žebra nebo krkovice rozhodně nepřispějí ke štíhlejší postavě.

You may also like

Leave a Comment