Tato jednoduchá večeře z jednoho hrnce obsahuje vše, co potřebujete: maso, brambory, zeleninu a trochu žlutého sýra. Roztavená v jednoduchém kastrolu se stane dokonalým komfortním jídlem nebo pokrmem na jedné pánvi.
Večeře z jedné pánve
Kastroly jsou jednou z nejjednodušších možností rychlé večeře z jedné pánve. Někdy je připravujeme jako takové „nezdravé jídlo“ v tom nejlepším slova smyslu. Patří sem nejrůznější zbytky a kontrola lednice po dlouhé době nepozornosti.
V případě tohoto pokrmu z jedné pánve je však všechno jinak. Podáváme zde kuře – čerstvě upečené a šťavnaté, spolu s bramborami, cibulí a dobře ochucenou omáčkou. Příprava takového pokrmu trvá doslova minutu a ingredience jsou jen ty nejnutnější.
Kuře na rychlou večeři
Ingredience
3 kuřecí prsa
4 brambory
1 cibule
120 g strouhané mozzarelly
3 vejce
1 rajče
200 ml dvojité smetany
Rostlinný olej
Sůl, pepř, oblíbené koření.
Kastrol k večeři
Nakrájejte cibuli na silné plátky a vložte ji do pánve. Oloupejte brambory a položte je na cibuli. Posypeme solí, pepřem a vybraným kořením (např. tymiánem).
Kuře omyjte, oloupejte a nakrájejte na silné kostky. Položte je na brambory a okořeňte (solí, pepřem a např. sušeným česnekem). Předehřejte troubu na 190 stupňů.
V míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu a oblíbené koření (například směs kari). Nalijte ji na ingredience. Formu zakryjte alobalem a vložte na 40 minut do trouby .
Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle a nakrájejte rajče. Po vyjmutí formy odstraňte alobal, pokrm posypte sýrem a přiklopte rajčetem. Vložte do trouby na dalších 10 minut a podávejte.