Kuře nakrájejte na plátky a přelijte je touto omáčkou. Večeře pro celou rodinu za desetník

by Šéfkuchař

Tato jednoduchá večeře z jednoho hrnce obsahuje vše, co potřebujete: maso, brambory, zeleninu a trochu žlutého sýra. Roztavená v jednoduchém kastrolu se stane dokonalým komfortním jídlem nebo pokrmem na jedné pánvi.

Večeře z jedné pánve

Kastroly jsou jednou z nejjednodušších možností rychlé večeře z jedné pánve. Někdy je připravujeme jako takové „nezdravé jídlo“ v tom nejlepším slova smyslu. Patří sem nejrůznější zbytky a kontrola lednice po dlouhé době nepozornosti.

V případě tohoto pokrmu z jedné pánve je však všechno jinak. Podáváme zde kuře – čerstvě upečené a šťavnaté, spolu s bramborami, cibulí a dobře ochucenou omáčkou. Příprava takového pokrmu trvá doslova minutu a ingredience jsou jen ty nejnutnější.

Kuře na rychlou večeři

Ingredience

3 kuřecí prsa

4 brambory

1 cibule

120 g strouhané mozzarelly

3 vejce

1 rajče

200 ml dvojité smetany

Rostlinný olej

Sůl, pepř, oblíbené koření.

Kastrol k večeři

Nakrájejte cibuli na silné plátky a vložte ji do pánve. Oloupejte brambory a položte je na cibuli. Posypeme solí, pepřem a vybraným kořením (např. tymiánem).Kuře nakrájejte na plátky a přelijte je touto omáčkou. Večeře pro celou rodinu za desetník

Kuře omyjte, oloupejte a nakrájejte na silné kostky. Položte je na brambory a okořeňte (solí, pepřem a např. sušeným česnekem). Předehřejte troubu na 190 stupňů.

V míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu a oblíbené koření (například směs kari). Nalijte ji na ingredience. Formu zakryjte alobalem a vložte na 40 minut do trouby .

Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle a nakrájejte rajče. Po vyjmutí formy odstraňte alobal, pokrm posypte sýrem a přiklopte rajčetem. Vložte do trouby na dalších 10 minut a podávejte.

You may also like

Leave a Comment