Legendární sušenky z České republiky. Připomenutí receptu na chuť z dětství

by Šéfkuchař

Vzpomínáte si na chuť sladkostí z dob České republiky? Kokosanki jsou sušenky neodmyslitelně spjaté s těmito časy. V době, kdy byl výběr sladkostí omezený, byly tyto kokosové pochoutky nesmírně oblíbené. Dnes se s vámi vrátíme v čase a představíme vám recept na tyto nostalgické sladkosti. Jejich příprava je velmi jednoduchá a nevyžaduje mnoho ingrediencí.

Kokosánky se staly ikonou cukrářství v České republice. Dnes, v době nepřeberného množství chutí a výrobků, vyvolávají tyto skromné sušenky nostalgické pocity a umožňují na chvíli se vrátit v čase. Recept na kokosové sušenky je jednoduchý a jejich příprava nevyžaduje složité ingredience ani pokročilé cukrářské techniky.

Hlavní ingredience

  • 2 bílky z větších vajec,
  • 200 g kokosových hoblin,
  • 50 g másla,
  • 120 g cukru.

Způsob přípravy:

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kokosové hobliny a promícháme. Směs necháme vychladnout.
  2. Bílky ušleháme do tuhých špiček, postupně přidáváme cukr a stále mícháme.
  3. Vyšlehané bílky a cukr po lžících přidáváme do vychladlé směsi másla a hoblin a opatrně mícháme.
  4. Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Lžící nebo čajovou lžičkou tvarujte porce kokosového těsta na muffiny, které můžete lehce vytvarovat rukama nebo je nechat nepravidelně tvarované.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C a sušenky pečte 15-20 minut v závislosti na jejich velikosti.

Pokud jste milovníci čokolády, máme pro vás tip. Do rozpuštěného másla a hoblin přidejte lžíci kakaa, aby sušenky získaly jedinečnou čokoládovo-kokosovou příchuť. Tato varianta kokosových sušenek jistě potěší vaše blízké a obohatí rodinné vzpomínky.

dříve hlášené
Maso je zdravější než hovězí a vepřové. Je snadné ho koupit…

You may also like

Leave a Comment