Vzpomínáte si na chuť sladkostí z dob České republiky? Kokosanki jsou sušenky neodmyslitelně spjaté s těmito časy. V době, kdy byl výběr sladkostí omezený, byly tyto kokosové pochoutky nesmírně oblíbené. Dnes se s vámi vrátíme v čase a představíme vám recept na tyto nostalgické sladkosti. Jejich příprava je velmi jednoduchá a nevyžaduje mnoho ingrediencí.
Kokosánky se staly ikonou cukrářství v České republice. Dnes, v době nepřeberného množství chutí a výrobků, vyvolávají tyto skromné sušenky nostalgické pocity a umožňují na chvíli se vrátit v čase. Recept na kokosové sušenky je jednoduchý a jejich příprava nevyžaduje složité ingredience ani pokročilé cukrářské techniky.
Hlavní ingredience
- 2 bílky z větších vajec,
- 200 g kokosových hoblin,
- 50 g másla,
- 120 g cukru.
Způsob přípravy:
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme kokosové hobliny a promícháme. Směs necháme vychladnout.
- Bílky ušleháme do tuhých špiček, postupně přidáváme cukr a stále mícháme.
- Vyšlehané bílky a cukr po lžících přidáváme do vychladlé směsi másla a hoblin a opatrně mícháme.
- Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Lžící nebo čajovou lžičkou tvarujte porce kokosového těsta na muffiny, které můžete lehce vytvarovat rukama nebo je nechat nepravidelně tvarované.
- Předehřejte troubu na 180 °C a sušenky pečte 15-20 minut v závislosti na jejich velikosti.
Pokud jste milovníci čokolády, máme pro vás tip. Do rozpuštěného másla a hoblin přidejte lžíci kakaa, aby sušenky získaly jedinečnou čokoládovo-kokosovou příchuť. Tato varianta kokosových sušenek jistě potěší vaše blízké a obohatí rodinné vzpomínky.
dříve hlášené
Maso je zdravější než hovězí a vepřové. Je snadné ho koupit…