Zapomeňte na tradiční karbanátky z mletého masa. Přečtěte si recept a připravte si k večeři řízky z masa a brambor. I když je pokrm neobvyklý, stojí za vyzkoušení. Uvařte si je a přesvědčte se o jejich chuti.
Kotlety z mletého masa na různé způsoby
Kotlety z mletého masa jsou u nás velmi oblíbené. Není divu, protože jejich křehký vnitřek obalený křupavou kůží si získal srdce mnoha milovníků bůčku. Pokrm se obvykle podává s bramborami, protože jen tak bude chuťově dokonalý.
Kotlety a brambory v jednom pokrmu. Jak je to vůbec možné? Přečtěte si tento recept a vše vám bude jasné. Chuť těchto řízků je zaručena.
Brambory a mleté maso
Hlavními ingrediencemi těchto neobvyklých řízků jsou brambory a mleté maso. Kromě nich budete potřebovat i další produkty. Nebudete potřebovat tolik ingrediencí, takže můžete připravit večeři pro celou rodinu za pár drobných. Pro vaše pohodlí jsme všechny položky zařadili do seznamu níže. Podívejte se a uvidíte, co budete potřebovat.
Složení: 1:
Potřebujete: 500 g mletého masa
800 g brambor
voda
1 cibule
majonéza
kousek másla
1 svazek kopru
pepř
sůl
Recept na kotlety z mletého masa s brambory
Brambory oloupejte, omyjte a poté je nakrájejte na menší kousky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, posypeme solí a uvaříme doměkka.
Maso vložíme do mísy. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a vložte do mísy. Vše dochuťte pepřem a solí a poté promíchejte, aby se ingredience spojily v homogenní hmotu. Vytvořte z ní 9 karbanátků.
Brambory slijte a rozmačkejte je šťouchadlem. Přidejte trochu másla a nadrobno nasekaný kopr. Ingredience promíchejte a z bramborové směsi vytvořte 9 kuliček. Z každé z nich vyválíme tenké placky. Na ně položte masové kuličky a poté maso s bramborami zabalte.
Formu na pečení vymažte máslem a vložte do ní masové a bramborové kotlety. Navrch dejte trochu majonézy. Kotlety pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Tento pokrm podávejte k večeři.