Brambory rozmačkejte a obalte v nich masové kuličky. Tento pokrm je lepší než jakákoli vepřová kotleta nebo vepřové řízky.

by Šéfkuchař

Zapomeňte na tradiční karbanátky z mletého masa. Přečtěte si recept a připravte si k večeři řízky z masa a brambor. I když je pokrm neobvyklý, stojí za vyzkoušení. Uvařte si je a přesvědčte se o jejich chuti.

Kotlety z mletého masa na různé způsoby

Kotlety z mletého masa jsou u nás velmi oblíbené. Není divu, protože jejich křehký vnitřek obalený křupavou kůží si získal srdce mnoha milovníků bůčku. Pokrm se obvykle podává s bramborami, protože jen tak bude chuťově dokonalý.

Kotlety a brambory v jednom pokrmu. Jak je to vůbec možné? Přečtěte si tento recept a vše vám bude jasné. Chuť těchto řízků je zaručena.

Brambory a mleté maso

Hlavními ingrediencemi těchto neobvyklých řízků jsou brambory a mleté maso. Kromě nich budete potřebovat i další produkty. Nebudete potřebovat tolik ingrediencí, takže můžete připravit večeři pro celou rodinu za pár drobných. Pro vaše pohodlí jsme všechny položky zařadili do seznamu níže. Podívejte se a uvidíte, co budete potřebovat.

Složení: 1:

Potřebujete: 500 g mletého masa

800 g brambor

voda

1 cibule

majonéza

kousek másla

1 svazek kopru

pepř

sůl

Recept na kotlety z mletého masa s brambory

Brambory oloupejte, omyjte a poté je nakrájejte na menší kousky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, posypeme solí a uvaříme doměkka.

Maso vložíme do mísy. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a vložte do mísy. Vše dochuťte pepřem a solí a poté promíchejte, aby se ingredience spojily v homogenní hmotu. Vytvořte z ní 9 karbanátků.

Brambory slijte a rozmačkejte je šťouchadlem. Přidejte trochu másla a nadrobno nasekaný kopr. Ingredience promíchejte a z bramborové směsi vytvořte 9 kuliček. Z každé z nich vyválíme tenké placky. Na ně položte masové kuličky a poté maso s bramborami zabalte.

Formu na pečení vymažte máslem a vložte do ní masové a bramborové kotlety. Navrch dejte trochu majonézy. Kotlety pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Tento pokrm podávejte k večeři.

You may also like

Leave a Comment