Mražené knedlíky jsou skutečným pokladem, který čeká na hladové domácnosti v mnoha mrazácích. Zvlášť když nedávno byly Vánoce. Abyste však o to nejlepší z nich nepřišli, je třeba je správně uvařit.
Zmrazování je jedním z nejoblíbenějších způsobů uchovávání potravin. Knedlíky s různými náplněmi často končí v mrazáku a čekají na svou hvězdnou chvíli, až nebude čas uvařit večeři. Někdy se však stane, že když je hodíte do vroucí vody, změní se na břečku a náplň vyteče. Místo toho, abyste si kazili náladu rozpadajícími se knedlíky, věnujte pozornost několika detailům. Díky tomu se vyhnete katastrofě při večeři.
Mražené knedlíky
Mražené knedlíky mohou být stejně chutné jako čerstvě uvařené knedlíky, pokud jsou správně zmražené a ohřáté. Knedlíky lze zmrazit několika způsoby, od syrových přes blanšírované až po vařené, ačkoli poslední možnost dodá nejlepší chuť pouze při občasném použití.
Připravené knedlíky vložte do mrazničky zvlášť na plech vysypaný moukou nebo vymazaný olejem, aby se neslepily. Po zmrazení je lze vložit do sáčků se zipem, díky čemuž neztratí při ohřevu svůj tvar ani chuť.
Jak vařit mražené knedlíky?
Vaření mražených knedlíků je dalším důležitým krokem. Často máme tendenci dělat to déle než s čerstvými, ale potřebují jen o něco více času, asi 5 minut od chvíle, kdy vyplavou na povrch. Pokud byly knedlíky před zmrazením předvařeny, doba ohřívání se ještě zkrátí. Pokud se vaří příliš dlouho, ztrácejí pevnost a chuť. Také se zvyšuje riziko, že se jednoduše rozpadnou. Co ještě je třeba zvážit?
Stejně jako čerstvé mražené knedlíky by se měly vařit ve velkém hrnci, aby se mohly volně otáčet. Do vody přidej sůl a trochu oleje, aby se neslepily. Vařte je na mírném ohni a hrnec částečně zakryjte pokličkou. Tím zabráníte praskání a náplň uvnitř zůstane teplá.
Pokud chceme knedlíky podávat ihned po vyndání z vody, není třeba je předem rozmrazovat. Ohřívání pod pokličkou v horké vodě zajistí jejich rychlé uvaření, ale pokud se je chystáte smažit, vyplatí se je předtím rozmrazit. Pak je jednoduše usmažte na pánvi, dokud nezačnou hnědnout, a můžete jíst chutné knedlíky.