Byl vybrán nejchutnější pokrm z fazolí. Češi mohou být překvapeni

by Šéfkuchař

Prestižní kuchařský průvodce připravil žebříček nejchutnějších fazolových pokrmů. Pečené fazole se umístily až na 27. místě. Na prvním místě žebříčku se umístilo mexické jídlo – sopa terraza.

Nejchutnějším fazolovým pokrmem byl zvolen tzv. Češi by mohli být překvapeni.

Portál Taste Atlas z celého světa, který shromažďuje názory milovníků dobré kuchyně, připravil seznam 100 nejchutnějších fazolových jídel. Český pokrm známý v České republice – pečené fazole – se umístil až na 27. místě.

Na vrcholu je sopa terrasca, aromatická polévka s fazolemi, rajčaty a uzenými chilli papričkami z mexického státu Michoacán.

Za ní se umístilo diri ac pwa, národní jídlo Haiti. Základem tohoto vydatného pokrmu jsou fazole a rýže podávané s kreolským kuřetem nebo gulášem.

Stupně vítězů uzavírá frijoles charros, mexické jednoduché a chutné jídlo z fazolí, cibule, rajčat a chilli papriček. Dlouhé vaření mu dodává charakteristickou konzistenci a hloubku, zatímco přidání masa obohacuje jeho chuť a strukturu.

27. pořadí, pečené fazole byly popsány jako „pokrm často spojovaný s teplem a domácí kuchyní, oblíbený zejména v chladnějších měsících, který poskytuje výživné a zahřívající jídlo“.

You may also like

Leave a Comment