Večírek je nejen příležitostí k zábavě, ale také k ochutnání výborného jídla. Pokud hledáte nápady na občerstvení na večírek, jste na správném místě – klobásky kabanos v listovém těstě určitě potěší všechny vaše hosty.
Bez nadsázky lze říci, že listové těsto je oblíbeným občerstvením Čechů. Jen si vzpomeňte, jak těžké bylo sehnat tento výrobek v obchodech před Novým rokem. Není se čemu divit, protože listové těsto je mimořádně chutné a snadno se používá. Pokud máte nějaké pochybnosti, tento recept vás přesvědčí. V naší rodině se používá už dlouho a vždycky se povede.
Které kabanosové párky by byly nejlepší?
Klobásky cabanos v listovém těstě jsou velmi jednoduchou a osvědčenou svačinou. Je však třeba pamatovat na několik detailů. Nejlepší je použít silnější klobásy kabanos, protože se lépe hodí k pečení. Pokud je to pro vás pohodlnější, můžete je před vložením do trouby rozříznout napůl.
Svačinky doporučuji posypat sezamovými semínky, ale hodil by se ičerný kmín. Klobásky kabanos můžete podávat s oblíbenou omáčkou, například s kečupem nebo medovo-hořčičnou omáčkou.
Recept na klobásky kabanos v listovém těstě
Ingredience:
- Potřebujeme: 6-8 kusů silných a dlouhých klobásek kabanos,
- 1 balení listového těsta,
- 1 vejce,
- sezamová semínka na posypání.
Příprava: Klobásy se nakrájejí na plátky a přidají se k nim kousky masa:
- Vychladlé listové těsto rozválíme a nakrájíme na 2-3 cm široké proužky.
- Poté každý kabanos zabalíme pruhem listového těsta. Začněte balit od jednoho konce a těsto obtočte kolem klobásy.
- Svačinky potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovými semínky.
- Klobásky kabanos položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C.
- Klobásky v těstíčku pečte asi 15-20 minut, dokud nezezlátnou.