Přestože odborníci na výživu doporučují, abychom se snažili jíst výživné potraviny, každý z nás má čas od času chuť na méně dietní jídla. Nejčastěji jsou na výběr kebab, pizza nebo párky v rohlíku. Domácí svačinu ve stylu rychlého občerstvení si můžete připravit doma z několika levných surovin. Její příprava je velmi snadná a skvěle se hodí například k večeři.
Párky balené v chlebu, to je zajímavý nápad na svačinu nebo večeři pro všechny – děti i dospělé. Dokonce i vybíraví jedlíci si je určitě zamilují. Okamžitě zmizí z každého talíře. Párky obalené ve velkém množství svérázného sýra a zalité pikantním kečupem jsou také připraveny velmi rychle. Za pouhých 10 minut budete mít výživný a chutný pokrm, který vás nabije energií na celý den. Vše, co potřebujete, je pár ingrediencí, které máte pravděpodobně v lednici.
Recept na párky zabalené v chlebu
K přípravě pokrmu budete potřebovat:
- Klobásy: 8 krátkých klobás, typ klobásy,
- 8 plátků toastového chleba,
- 8 plátků žlutého sýra gouda stejné velikosti jako plátky toustového chleba,
- 50 g strouhaného žlutého sýra gouda,
- 50 ml pikantního kečupu,
- 1 lžička sušeného oregana,
- ½ lžičky černého pepře.
Hotový pokrm můžete podávat s kečupem nebo si připravit česnekovou omáčku z řeckého jogurtu, česneku, zelené cibulky, soli a pepře.
Jak připravit párky obalované v chlebu?
Na stůl položte plátky toastového chleba. Na každý z nich položte plátek sýra a v případě potřeby je nařízněte tak, aby nevyčnívaly mimo chléb. Na každý plátek chleba položte šikmo párek – měl by spojovat protilehlé rohy.
Klobásy rovnoměrně posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Vše posypeme oreganem a černým pepřem. Předehřejte sendvičovač. Spojte oba volné rohy každého toastu k sobě tak, aby mezi oběma vrstvami chleba byl plátek sýra.
Toasty položte na topinkovač a stěrkou přidržujte horní část toastu a spusťte horní klapku přístroje. Každý toast opékejte asi 2-3 minuty, dokud okraje nezhnědnou a sýr se neroztaví.
Horké párky zabalené v chlebu podávejte ihned po opečení.