Ani rajčata, ani hlávkový salát: dokonalý salát pro snadnou večeři s těmito ingrediencemi a lahodnými pokrmy.

by Šéfkuchař
  • Jedná se o velmi jednoduchý recept, který vás může „zachránit“ před tatarkou během několika minut.

Když si představíme dokonalé jídlo, ideální pro nepřibírání na váze a výživné, vždy nás napadne salát. Samozřejmě normální. Samozřejmě, pokud správně namícháte ingredience. Díky nim všem naše tělo vstřebá spoustu vitaminů, minerálů a užitečných látek.

Při tom všem je třeba poznamenat, že nemusí vždy obsahovat rajčata nebo hlávkový salát. Ve skutečnosti existují i jiné, neméně zdravé možnosti, které spojují skvělou chuť, zdraví a péči o životní prostředí. Všestrannost je bezpochyby jedním z největších lákadel tohoto typu pokrmu, který už tolikrát „ zachránil “ lidstvo.

Mezi všemi alternativami vyniká v posledních měsících bramborový a krevetový salát s limetkovou zálivkou. Ačkoli je zvykem brambory ochucovat citronem, limetka jim dodává chuťový a svěží nádech , který se liší od pokrmu s mořskou atmosférou.

Krok za krokem

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve je třeba brambory umýt a osušit : uvařit je v dostatečném množství osolené vody, dokud nejsou měkké, ale mírně pevné, skrz které lze bez problémů propíchnout párátkem .

Jak se dalo očekávat, lze je také vařit v páře nebo v mikrovlnné troubě. Později je nechte vychladnout a v případě potřeby je oloupejte. Dále je třeba omýt čerstvé bylinky a pálivé zelené papriky. Další možností je použít polovinu zelené papriky.

Rozhodující krok

Ano, do zálivky nechávám trochu česneku a lístek bazalky. Dále je třeba nakrájet brambory a naaranžovat je na talíř. Pak samozřejmě přidejte papriku, lehce okořeňte a promíchejte s bylinkami a pepřem.

Po několika minutách přidejte uvařené krevety a kaviár. Nakonec dejte do mísy olivový olej, limetkovou kůru, šťávu, zbylý česnek a bazalku. Nakonec přidejte jen granulovaný česnek a chilli vločky podle chuti a dobře prošlehejte, aby vznikla homogenní zálivka.

Přestože je vhodné nechat zálivku trochu vychladnout (je dobrá i teplá), je třeba poznamenat, že je dobrá i samostatně. Může však sloužit i jako příloha k plnějšímu menu z grilovaných nebo pečených ryb .

Vyzkoušejte také recept
tato polévka předčí vaše očekávání!

You may also like

Leave a Comment