Říká se jí „fazole dlouhověkosti“. Je k dostání v obchodech, ale Češi o ní nevědí.

by Šéfkuchař

Zdravá strava ovlivňuje nejen vaši pohodu, ale také délku života. Do jídelníčku každého člověka by proto měly patřit japonské fazole, které mají mnoho vlastností a výživových hodnot. Zařaďte tento produkt do svého jídelníčku a strávíte zbytek svého dlouhého života ve zdraví a štěstí.

Užitečné fazole z Japonska

Přestože jsou fazole v naší zemi velmi oblíbené a milované, ne každý ví, že jsou k dispozici také fazole edamame. V Japonsku se tak nazývají nezralé sójové boby, které po uvaření připomínají svým vzhledem fazole a chuťově jsou srovnatelné s mladými zelenými fazolkami, které se vyskytují pouze v létě.

Edamame má nejen vynikající chuť, ale také vlastnosti, díky kterým je známá jako fazole dlouhověkosti. Důležité však je, že tuto zdravou exotickou zeleninu lze snadno koupit v polských obchodech. Než se vydáte na nákup, zjistěte, proč byste je měli jíst a jak je připravit.

Proč jsou fazole edamame zdravé?

Ne nadarmo se fazolím edamame říká, že prodlužují život. Pojďme se podívat na vlastnosti, které to zaručují. Japonské fazole jsou zdrojem hodnotných rostlinných bílkovin, které jsou lépe stravitelné než ty obsažené v mase. Ve 100 gramech edamame je obsaženo až 20 % této složky. Fazole mají také vysoký obsah vlákniny a obsahují zanedbatelné množství cukru, což z této zeleniny činí potravinu s nízkým glykemickým indexem, takže je skvělou volbou pro diabetiky.

Fazole obsahují také vitamin K a kyselinu listovou, měď, fosfor, hořčík a železo. Důležité je, že tato zelenina je také bohatá na omega 3 a 6 kyseliny.

Toto složení znamená, že zdravé fazole mohou snižovat hladinu cholesterolu a mají pozitivní vliv na oběhový systém. Kromě toho fazole chrání před nemocemi souvisejícími s věkem a osteoporózou.

Jak podávat japonské fazole?Říká se jí „fazole dlouhověkosti“. Je k dostání v obchodech, ale Češi o ní nevědí.

Jak jsme zmínili na začátku, fazole edamame by se měly před podáváním uvařit v osolené vroucí vodě. Poté je možné zeleninu osmažit a podávat ji se smaženými sezamovými semínky jako předkrm.

Japonské fazolky jsou v této verzi vynikající, ale rozhodně je lepší přidávat je do jiných pokrmů. Ideální je jako přísada do salátů, sendvičů a pokrmů, kde je jednou z ingrediencí rýže. Výběr je na vás, ale chuť je vždy zaručena.

už jsme vám to říkali:
Italové ji milují, Češi si ji spojují s těžkými časy.

You may also like

Leave a Comment