Utečte před ponurou zimou s tímto kuřecím a ananasovým kari.

by Šéfkuchař

Naše kuřecí a ananasové kari vnese do vašeho jídelníčku nádech exotiky a vezme vás na kulinářskou cestu.

Mnoho lidí má tendenci obracet oči v sloup, když vidí ananas na pizze. Ale co ananas v kuřecím kari? Kombinace masa, sladkého ovoce a aromatické omáčky slibuje nevšední chuťovou kombinaci připomínající dovolenou v dalekých zemích. Pokud chcete uniknout zimnímu chladu, připravte si ovocné a vydatné kuřecí a ananasové kari.

Kuřecí a ananasové kari: hostina na talíři

V ponuré, vlhké a studené zimě nezřídka přemýšlíme o tom, jaké by to bylo jen tak sbalit kufr a vyměnit špatné počasí za vyšší teploty a sluneční paprsky. Je to více než pochopitelné, ale bohužel to často není možné. Protože zaprvé nezbývá dovolená, abychom mohli na čtrnáct dní odletět za sluncem, zadruhé to možná nedovoluje zůstatek na účtu, nebo zatřetí to nejde z nesčetných jiných důvodů. Na zimní mrzutost máme malý lék – jídlo. Někdy to může být tak jednoduché! S naším kuřecím a ananasovým kari vykouzlíte na talíři během půl hodiny exotické chutě, které budou přinejmenším svátkem pro vaše chuťové pohárky.

Na kuřecí a ananasové kari budete potřebovat mimo jiné kousky ananasu z konzervy, kuřecí prsní řízky, koriandr, kokosové mléko a vhodné koření, jako je kmín, kurkuma a kari. Pak se můžete pustit do přípravy. Na pánvi osmahněte cibuli a česnek, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a smažte ze všech stran dozlatova.

Pak přijde na řadu koření. Rozsypte je na maso a trochu je orestujte. Na pánev přidejte kousky rajčat, přilijte kokosové mléko a trochu ananasové šťávy. Kousky ananasu stále chybí. Promíchejte je a nechte omáčku vařit, dokud nedosáhne požadované konzistence a maso nebude hotové. Poté si můžete na kari pochutnat. Pro autentickou chuť posypte koriandrem a podávejte s rýží.

Kuřecí a ananasové kari

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsních řízků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče na steak
  • 1 plechovka kousků ananasu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 polévková lžíce kari
  • 1/2 čajové lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Sůl a pepř
  • čerstvý koriandr

příprava

  • Kuřecí prsní řízky nakrájejte na malé kousky. Cibuli a stroužky česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rajčata omyjte a nakrájejte na malé kousky. Z kousků ananasu slijte vodu. Šťávu průběžně zachytávejte.
  • Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Na středním plameni osmažte cibuli a česnek, dokud nezprůhlední. Přidejte kousky kuřete a smažte je ze všech stran do lehce zlatavé barvy.
  • Maso posypte kari, kmínem, kurkumou a paprikou a dobře promíchejte. Přidejte plátky rajčat a podlijte kokosovým mlékem. Přidejte také trochu ananasové šťávy.
  • Do omáčky vmíchejte kousky ananasu a kari ochuťte solí a pepřem. Vše nechte dusit na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne a maso nebude propečené.
  • Kuřecí a ananasové kari posypte čerstvě nasekaným koriandrem a podávejte s rýží.

You may also like

Leave a Comment