Tuhle verzi okurky jste ještě nikdy nejedli. Je ideální pro zimní dny. Klasickou kuchyni jsem trochu pozměnila přidáním zelí. Musíte ji vyzkoušet, je velmi chutná.
Okurková polévka má výraznou kyselou chuť, kterou jí dodávají okurky. Je nejen chutná, ale také velmi zdravá. Proč byste měli toto jídlo vyzkoušet? Okurková polévka podporuje imunitu v zimě.
Hlavní složkou okurkové polévky jsou samozřejmě nakládané okurky, které obsahují bakterie mléčného kvašení. Díky tomu má polévka skvělý vliv na naše střeva a podporuje imunitu. Ukážu vám, jak klasickou okurkovou polévku trochu obměnit. Stačí přidat jednu ingredienci a tuto polévku si opět zamilujete.
Jak připravit okurkovou polévku trochu jinak?
Klasická okurková polévka je vynikající, ale někdy stojí za to trochu experimentovat a obměnit ji. Tato verze polévky obsahuje i zelí . Jedná se o opravdu zajímavou variaci klasické okurkové polévky.
Složení: Okurka je velmi chutná a chutná i jako okurka:
Kuřecí kosti 30-40 kg.
pórek 50 g
kořen celeru 50 g
mrkev 1 ks
brambory 4-5 kusů
Pekingské zelí ¼ velkého květáku
sůl a pepř
nakládané okurky 3 kusy
Začínám přípravou kuřecích kostí. Nejprve je omyji a vložím do hrnce. Zaliji je 1,5 litrem vody a počkám, až se uvaří. Nyní je čas na zeleninu.
Takovou okurku jste ještě nikdy neměli.
Oloupu pórek, celer a mrkev a nastrouhám je na hrubém struhadle. Brambory také oloupu a nakrájím na silné kostky a zelí nakrouhám. Zeleninu zmražím v hrnci s kuřecími kostmi. Dalším krokem je hrubé nastrouhání okurek.
Okurky přidám do polévky, osolím a opepřím. Nakonec přivedu k varu a lahodná okurková polévka je hotová. Tato varianta jistě zůstane na stole dlouho. Tato polévka je prostě vynikající.