Udělala jsem tvarohový koláč s jablky. Způsob přípravy vás možná překvapí.

by Šéfkuchař

Cheesecake je rozhodně pochoutka, na které si většina z nás pochutná. Existuje mnoho variant tohoto dortu. Může být se sultánkami nebo bez nich. Zastánci obojího si jistě najdou své příznivce. A co takhle úplně jiný cheesecake, o kterém jste pravděpodobně ještě neslyšeli? Tato verze se na českých stolech příliš často neobjevuje. Díky jisté ingredienci umožňuje celý koláč uvolnit zcela nové chutě. Určitě se podívejte, o které z nich je řeč.

Tvarohový dort, který se nepodobá žádnému jinému

Cheesecake s jablky je rozhodně dort, který může mnohé překvapit. A tím překvapení nekončí. Samozřejmě ne každý den se s cheesecakem s takovým ovocem nesetkáte, ale rozhodně byste ho měli vyzkoušet . Kromě neobvyklé kombinace byste měli věnovat pozornost také tomu, že není pečený, ale vařený. Překvapilo vás to?

Nápad na rychlý cheesecake

Ingredience: 

Potřebujeme: 800 g mletého tvarohu

1 hrnek cukru

100 g másla

2 vanilkové pudinky

1 šálek mléka

2 kg jablek

1/4 šálku vody

2 citronová nebo pomerančová želé

asi 50 sušenek

1 šálek moučkového cukru

1 lžíce citronové šťávy

přibližně 1 ½ lžíce horké vody.

Jak připravíte vařený jablečný cheesecake?

Nejprve vyložte dno formy na sušenky . Do hrnce dejte máslo a přidejte cukr. Vše zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí a nespojí s cukrem. Mezitím do samostatné mísy nalijte sklenici mléka a přidejte dva vanilkové pudinky . Vše společně promíchejte .

Když je máslo zcela rozpuštěné, vypněte na chvíli oheň, přidejte tvaroh a míchejte, dokud se vše nespojí. Po nějaké době opět zapněte sporák. Když se nám tvarohová směs stane homogenní, přilijeme pudinky předem rozmíchané s mlékem. Poté vaříme, dokud směs nezhoustne, jako v případě pudinku .

Když je naše směs řádně zahuštěná, rozetřeme ji na předem připravené sušenky . Poté ihned položíme druhou vrstvu piškotů a necháme vychladnout.

Nyní je čas připravit jablka. Nejprve je oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poté je vložíme do hrnce, přidáme vodu a za občasného míchání vaříme pod pokličkou, dokud nezměknou .

Jakmile jsou naše jablka osmažená, přidáme dva prášky citronového želé, ale můžeme přidat i želé pomerančové. Mícháme, dokud se želé nerozpustí. Pánev s naší pěnou odstavíme, aby úplně vychladla a zhoustla . Když se tak stane, nalijeme směs na piškoty a urovnáme je, poté položíme třetí a poslední vrstvu piškotů.

Do sklenice nasypeme moučkový cukr, přidáme lžíci citronové šťávy a 1,5 lžíce horké vody. Vše promícháme, dokud nevznikne poleva, a pak náš dort ozdobíme . Tvarohový koláč dáme přes noc do lednice .Udělala jsem tvarohový koláč s jablky. Způsob přípravy vás možná překvapí.

You may also like

Leave a Comment