Nejlepší maso na kotlety. Jsou lepší než tradiční vepřové kotlety.

by Šéfkuchař

Vepřové kotlety s brambory a okurkovým salátem. To zní jako dobrý plán na nedělní večeři. Vždyť vepřové kotlety jsou v České republice tradicí. Stojí však za to vyzkoušet i jiné varianty večeře, které nás určitě také zaujmou. Například kotlety lze připravit i z jiných druhů masa a jejich chuť bude stále fantastická, ne-li lepší. Jaké maso je na řízky nejlepší? To musíte vyzkoušet.

Kuřecí prsní řízek

Kuřecí prsní řízky obalené ve strouhance a mouce jsou rozhodně skvělou alternativou ke klasickým vepřovým kotletám. Jsou měkké a rozplývají se na jazyku, takže si je budete chtít připravovat mnohem častěji. Křupavá kůrka jim dodává nejen půvab, ale samozřejmě také úžasnou chuť, která v kombinaci s brambory a vaším oblíbeným salátem představuje skutečnou explozi chuťových pohárků. Podívejte se, jak je připravit .

Skvělý nápad na nedělní večeři

Kuřecí prsní řízky obalené ve strouhance a mouce zajistí, že je po uvaření budeme jíst mnohem častěji. K přípravě této večeře budeme potřebovat následující suroviny:

Potřebujeme: 

Potřebujeme: 4 kuřecí řízky

1 vejce

100 g klasické strouhanky

1 lžíce pšeničné mouky

oblíbené koření

sůl

pepř

olej na smažení

Jak připravit kuřecí prsní řízky?Nejlepší maso na kotlety. Jsou lepší než tradiční vepřové kotlety.

Příprava takové večeře je velmi jednoduchá. Nejprve maso omyjte a důkladně očistěte. Poté je pečlivě rozdrtíme tloučkem, aby nebylo příliš husté. Před šleháním se doporučuje přikrýt řízky alobalovým balíčkem, aby se maso nepřichytilo ke kladívku.

Kuře osolte, opepřete a okořeňte oblíbeným kořením. Aby se řízky spojily s kořením, můžete je na chvíli vložit do lednice. Mezitím rozbijte vejce do mísy a míchejte, dokud se žloutek a bílek nepromíchají.

Obalíme v něm naše řízky a poté ve směsi strouhanky a mouky v poměru ⅔ strouhanky a ⅓ mouky. Řízky osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Když jsou usmažené, položte je na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk. Podávejte s brambory a oblíbeným salátem.

You may also like

Leave a Comment