Banány vhodíme do hrnce a zalijeme je směsí. Tohle je v poslední době můj nejoblíbenější dezert.

by Šéfkuchař

Občas si můžeme dovolit dát si něco sladkého. Knihy nám nabízejí různé recepty, které většinou fungují, ale některá jídla nás po čase omrzí. V takové situaci je vhodné vyzkoušet něco nového. Tento dezert vám jistě zůstane dlouho v paměti a způsob jeho přípravy je velmi jednoduchý.

Banány jako přídavek do dezertu

Banány jsou bezesporu ovocem, které si získalo sympatie mnoha lidí. Lze je použít do velmi velkého množství pokrmů. Mimo jiné do sladké ovesné kaše . Mohou být hlavní složkou našich dezertů, jako je banánový dort nebo banánový krém. Mohou však být i jednoduchým doplňkem , například palačinek s banány nebo již zmíněné ovesné kaše . Tento banánový dezert nemá konkurenci.

Tento banánový dezert vás přivede k šílenství

Aby byl náš dezert vynikající , budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredience: 

Potřebné ingredience: 2 banány

20 g másla

1 lžíce cukru

1 vejce

50 g cukru

8 g vanilkového cukru

50 ml másla

100 ml mléka

130 g mouky

20 g hořkého kakaa

8 g prášku do pečiva

Dezert z banánů a kakaa. Provedení je triviální

Na pánvi rozehřejeme máslo, po chvíli přidáme lžíci cukru. Zahříváme na mírném ohni, dokud nezkaramelizuje. Mezitím oloupeme banány a rozkrojíme je napůl, aby vznikly čtyři ploché kousky. Ovoce vložte do pánve .

Zatímco se banány smaží, připravíme si koláč . Vejce rozklepneme do mísy, přidáme 50 g cukru a 8 g vanilkového cukru. Vše promícháme a poté přilijeme 50 ml oleje a 100 ml mléka. Ještě jednou promícháme. Poté přidáme 130 g pšeničné mouky, 20 g hořkého kakaa a 8 g prášku do pečiva. Vše ještě jednou promíchejte .

Když máme homogenní směs, nalijeme ji do hrnce tak, aby nám zakryla banány. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni 15-20 minut. Po této době náš dezert opatrně otočíme a vaříme dalších 5 minut. Koláč přendáme na talíř.

You may also like

Leave a Comment