Zapomeňte na ovesné vločky a mléčnou polévku, vaše střeva si ji zamilují. Je bezlepková a kouzelně chutná.

by Šéfkuchař

Snídaňový pokrm z rýže je skvělou alternativou k oblíbenějším jídlům, jako je ovesná kaše. Eliminuje totiž dvě ingredience, kterým se nejčastěji vyhýbáme. Stejně tak zasytí a dobře nás nabije energií na dlouhý den.

Rýže versus ovesná kaše

O vynikajících vlastnostech ovesných vloček víme své, pokrm z ovesných vloček, který, je-li vhodně ochucen dalšími ingrediencemi, je skvělým způsobem, jak začít den. Díky své celozrnné povaze jsou ovesné vločky bohaté na vlákninu, a proto se do těla uvolňují pomalu, což zajišťuje pocit sytosti po celý den. Příbuznou snídaní je mléčná polévka, kterou někteří lidé začínají svůj den.

Obě tato jídla však obsahují složky, kterým se často chceme vyhnout. Při bezlepkové dietě jsou ovesné vločky zcela zbytečné . Ještě horší situace je s mlékem, které nesnese ani polovina z nás . Všichni takoví lidé by měli zvážit konzumaci medaky, zejména takové, která obsahuje rostlinnou alternativu mléka .

Rýžové vločky jsou pro dietu prospěšné

Rýžové cereálie jsou velmi lehce stravitelné, i když mají také vysoký glykemický index . Jsou nejen zdravým doplňkem vašeho každodenního jídelníčku, ale také lehce stravitelnou stravou, která je vhodná při žaludečních potížích. Lze je vařit s mlékem nebo vodou, případně můžete použít rýžové mléko, které se k těmto obilovinám dobře hodí.

Složení

4 polévkové lžíce rýžových vloček

Rýžový nápoj

Nepovinné: sladidlo

Možné přísady: pasta tahini, arašídové máslo, ořechy, sušené ovoce.

Koření, např. skořice, kakao.

Rýžový nákyp s rýžovým mlékem

Rýžové vločky nasypte do hrnce. Přilijte rýžový nápoj. V závislosti na požadované hustotě jej používáme v poměru 1:1 nebo 2:1 objemově . Vaříme, dokud nejsou vločky měkké.

Do horkého pokrmu přidáme lžičku arašídového másla nebo tahini . Vločky je vhodné ochutit skořicí, která má protizánětlivé účinky a podporuje metabolismus. V případě potřeby ji oslaďte a snídejte s oblíbenými přísadami.

You may also like

Leave a Comment