Jednoduché a chutné lasagne na pánvi. Celá rodina si ho zamiluje

by Šéfkuchař

Italské lasagne jsou těstovinový nákyp, po kterém nikdy neodejdete od stolu hladoví. Voňavé, naplněné masovou nádivkou a rajčatovou omáčkou potěší všechny milovníky italských chutí.

Rychlé lasagne s masem a omáčkou

U tohoto receptu nebudete muset zapínat troubu ani hledat v kuchyňských skříňkách žáruvzdorné nádobí – celou večeři uvaříte v jednom hrnci. Těstoviny budou měkké, omáčka bude plná chuti a nic navíc nezkazíte. Jedná se o ideální recept na chutnou večeři pro celou rodinu.

Smažené lasagne na pánvi – recept na chutnou večeři

Jednoduché lasagne bez bešamelové omáčky si rychle získají srdce celé domácnosti. Tento recept je jednodušší než běžné lasagne a pláty není třeba předem vařit – změknou přímo na pánvi. Masová nádivka, aromatická omáčka, trocha mascarpone a můžete jen žasnout.

Kromě mletého masa se do omáčky dostala i italská klobása salsiccia. Pokud ji v obchodě neseženete, můžete ji snadno nahradit kvalitní syrovou bílou klobásou. Do receptu patří také víno, ale nemusíte se bát o jeho procento, většina se během vaření odpaří a zůstane jen charakteristická chuť červeného vína. Tento přídavek však můžete vynechat.

Složení: 

  • Složení: 2 mrkve,
  • 3 stonky celeru,
  • 1 cibule,
  • 6 lžic olivového oleje,
  • 200 g italské klobásy,
  • 400 g mletého hovězího masa,
  • 800 rajčat passata,
  • 1 lžíce soli,
  • 1 lžička pepře,
  • 120 ml červeného vína,
  • 1 hrst čerstvé bazalky,
  • 30 g strouhaného parmezánu,
  • 8 listů těstovin lasagne,
  • 150 g sýra mascarpone,
  • 200 g strouhané mozzarelly.

Jednoduché a chutné lasagne na pánvi. Celá rodina si ho zamilujeZpůsob přípravy:

Vezměte si s sebou mrkev, celer a cibuli a nakrájejte je na malé kostičky. Přidejte je na pánev a smažte, dokud zelenina nezprůsvitní. Poté přidejte oloupanou klobásu a nakrájejte ji. Za stálého míchání vše osmahněte.

Krok 2- Přidejte mleté maso a trochu ho orestujte. Poté vše zalijte rajčatovou passatou, osolte a opepřete a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny.

Krok 3. Poté přidejte červené víno, lístky čerstvé bazalky, nastrouhaný parmazán a vařte dalších 40 minut. Po uplynutí této doby přidejte těstoviny nalámané na menší kousky a duste dalších 30 minut, dokud nejsou listy lasagní měkké.

Krok 4 Jakmile jsou těstoviny měkké, rozetřete po povrchu sýr mascarpone. Vše posypte mozzarellou a chvíli počkejte, až se rozpustí.

Krok 5: Uspořádejte lasagne na talíře a podávejte teplé. Dobrou chuť!

Leave a Comment