Jím celý den i noc. Tento způsob vaření mi pomáhá hubnout. Bude se vám to líbit

by Šéfkuchař

Tento pokrm by měl do svého jídelníčku zařadit každý, kdo chce shodit přebytečná kila. Hubnutí ještě nikdy nebylo tak snadné a chutné. Podívejte se na recept a připravte si snadný pokrm pouze ze zeleniny. Je neuvěřitelné, že dieta může být příjemná.

Zelenina na hubnutí

Hubnutí vždy vyžaduje velké oběti. Přísnost diety a cvičení přinese kýžené výsledky pouze tehdy, pokud ji dodržíte. Naštěstí si můžete proces hubnutí zpříjemnit přípravou chutných, ale zdravých a výživných pokrmů.

Recept na jeden takový pokrm známe a podělíme se o něj dále v článku. Vyzkoušejte ho a nebudete zklamáni. Pokrm podle něj připravený je chutný a skvěle se hodí do lehce stravitelného jídelníčku. Při pravidelné konzumaci podpoří hubnutí.

Zeleniny je dostatek

Hlavní ingrediencí je zelenina a koření, díky nimž je celý pokrm tak chutný. Mrkev, zelí, brokolice, cuketa a sladké brambory dodají tělu potřebné vitamíny a živiny.

Kromě zeleniny budou prospěšné i potraviny pro lehkou omáčku. Co přesně a v jakém množství budete potřebovat, zjistíte, když se podíváte na níže uvedený seznam.

Složení: 

Potřebujete: 1 zelí

1 brokolice

1 cibule

1 mrkev

2 cukety

4 sladké brambory

kmín

provensálské bylinky

pepř

100 g 18% smetany

1 stroužek česneku

2-3 nakládané okurky

½ svazku čerstvého kopru

Zapečená zelenina Recept

Oloupané vnější listy a oloupané zelí nakrájíme nadrobno na slámky. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Brokolici nakrájíme na menší kousky a cuketu na středně velké kostky. Nakonec oloupejte sladké brambory, omyjte je a nakrájejte na kostičky.

Připravenou zeleninu vložte do zapékacího sáčku. Přidejte provařené bylinky, kmín a pepř. Rukáv zavažte a protřepejte jej, aby se koření promíchalo s ostatními přísadami. Poté jej položte na plech na pečení. Zeleninu pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 45-50 minut.

Během pečení si připravte omáčku. Smetanu přelijte do mísy a přidejte okurky nastrouhané na malé dírky. Stroužek česneku prolisujte a přidejte ho k ostatním ingrediencím. Přidejte nadrobno nasekaný kopr a vše rozmixujte do hladké omáčky. Opečenou zeleninu podávejte s omáčkou a bude chutnat skvěle.

You may also like

Leave a Comment