Tento pokrm by měl do svého jídelníčku zařadit každý, kdo chce shodit přebytečná kila. Hubnutí ještě nikdy nebylo tak snadné a chutné. Podívejte se na recept a připravte si snadný pokrm pouze ze zeleniny. Je neuvěřitelné, že dieta může být příjemná.
Zelenina na hubnutí
Hubnutí vždy vyžaduje velké oběti. Přísnost diety a cvičení přinese kýžené výsledky pouze tehdy, pokud ji dodržíte. Naštěstí si můžete proces hubnutí zpříjemnit přípravou chutných, ale zdravých a výživných pokrmů.
Recept na jeden takový pokrm známe a podělíme se o něj dále v článku. Vyzkoušejte ho a nebudete zklamáni. Pokrm podle něj připravený je chutný a skvěle se hodí do lehce stravitelného jídelníčku. Při pravidelné konzumaci podpoří hubnutí.
Zeleniny je dostatek
Hlavní ingrediencí je zelenina a koření, díky nimž je celý pokrm tak chutný. Mrkev, zelí, brokolice, cuketa a sladké brambory dodají tělu potřebné vitamíny a živiny.
Kromě zeleniny budou prospěšné i potraviny pro lehkou omáčku. Co přesně a v jakém množství budete potřebovat, zjistíte, když se podíváte na níže uvedený seznam.
Složení:
Potřebujete: 1 zelí
1 brokolice
1 cibule
1 mrkev
2 cukety
4 sladké brambory
kmín
provensálské bylinky
pepř
100 g 18% smetany
1 stroužek česneku
2-3 nakládané okurky
½ svazku čerstvého kopru
Zapečená zelenina Recept
Oloupané vnější listy a oloupané zelí nakrájíme nadrobno na slámky. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Brokolici nakrájíme na menší kousky a cuketu na středně velké kostky. Nakonec oloupejte sladké brambory, omyjte je a nakrájejte na kostičky.
Připravenou zeleninu vložte do zapékacího sáčku. Přidejte provařené bylinky, kmín a pepř. Rukáv zavažte a protřepejte jej, aby se koření promíchalo s ostatními přísadami. Poté jej položte na plech na pečení. Zeleninu pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 45-50 minut.
Během pečení si připravte omáčku. Smetanu přelijte do mísy a přidejte okurky nastrouhané na malé dírky. Stroužek česneku prolisujte a přidejte ho k ostatním ingrediencím. Přidejte nadrobno nasekaný kopr a vše rozmixujte do hladké omáčky. Opečenou zeleninu podávejte s omáčkou a bude chutnat skvěle.