Tajemství dokonalého zeleninového salátu: vyzkoušejte Lvovský recept!

by Šéfkuchař

Saláty se skvěle hodí nejen na večírky a rodinná setkání. Můžete si je vzít do práce nebo do školy a jíst je k večeři. Místo toho, abyste opět připravovali zeleninový salát, dejte na stůl lvíčkový salát.

Pokud patříte mezi milovníky zeleninových salátů nebo vás už nudí slanečci, určitě si zamilujete salát „Lvovsky“. Jsou v něm jablka, cibule, celer a brambory, známé ze zeleninových polévek, spolu se slanečky, okurkami a červenou řepou, které mu dodávají zcela nový charakter. V každém soustu se toho děje opravdu hodně. Chutě si navzájem nekonkurují, ale tvoří jeden celek.

Lví salát

Hlavní složkou salátu je sleď, který v kombinaci s červenou řepou, bramborami, okurkami a jablky vytváří jedinečnou chuťovou kompozici. To vše je zalité smetanovou hořčičnou omáčkou, která pokrmu dodává jedinečnou chuť. Salát vypadá na talíři krásně a samotného sledě neodradí ani jeho vůně.

Lvovský salát je jedinečný, tradiční pokrm ukrajinské kuchyně. Díky své bohaté chuti a bohatému složení je ideální jako předkrm na večírky nebo rodinné akce. Chuťově potěší všechny hosty a objeví se mnoho žádostí o sdílení receptu. Zřejmě přesvědčí i vybíravé tchyně.

Ingredients:

  • 6-8 sleďových filetů v oleji,
  • 4-6 velkých červených řep,
  • 4 brambory,
  • 6-7 konzervovaných okurek,
  • 4-6 jablek,
  • 1 středně velká cibule,
  • celer,
  • 1 plechovka nakládaných hub.

Omáčka:Tajemství dokonalého zeleninového salátu: vyzkoušejte Lvovský recept!

  • Potřebujeme: 2 kelímky zakysané smetany,
  • 1 plechovka ruské hořčice,
  • cukr, sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Postup: Brambory, červenou řepu a celer uvaříme ve slupce doměkka. Vidlička by měla snadno projít slupkou.
  2. Poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  3. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Totéž udělejte se sleďem.
  4. Žampiony a cibuli nakrájejte na menší kousky.
  5. Všechny ingredience dejte do velké mísy, zalijte máslem a nechte přes noc, aby se chutě propojily.
  6. Smetanu dobře promíchejte s hořčicí, dochuťte solí a cukrem a vlijte do salátu.
  7. Důkladně promíchejte, aby zálivka pokryla všechny ingredience. V případě potřeby dochuťte solí, pepřem nebo cukrem.

Lahodný salát „Lions“ je připraven ke konzumaci. Dobrou chuť!

You may also like

Leave a Comment