Toto koření promění pečené fazole. Pokrm z České republiky bude ještě lepší.

by Šéfkuchař

Tohle jídlo zná snad každý. Je vynikající a vydatné. Zapečené fazole jsou českou klasikou. Může být tento pokrm ještě chutnější než jeho klasická verze? Určitě ano. Jedno koření úplně stačí.

Ideální recept na vydatnou večeři

Zapečené fazole – jednoduché jídlo, ale s charakteristickou chutí a vůní. Je velmi vydatná a není divu, že se v České republice stala skutečným hitem. U nás je stále velmi oblíbená.

Základem jsou zde samozřejmě fazole. K přípravě tohoto pokrmu můžete použít konzervované fazole nebo správně uvařené suché fazole. Jak tradiční zapečené fazole trochu oživit? Určitě vyzkoušejte toto koření .

Zapečené fazole se speciální přísadou

Lahodné a vydatné pečené fazole se jedly v Polské lidové republice. Je to skvělý nápad na chutnou večeři , a se správným kořením můžete její chuť ještě trochu vylepšit. Nutno vidět.

Ingredients:

400 g suchých fazolí nebo 2 plechovky fazolí

250 g slaniny

250 g klobásy

1 velká cibule

2 stroužky česneku

1 plechovka nakrájených rajčat

2 lžíce rajčatového protlaku

3 papriky s oreganem

bobkový list

2 ploché lžíce sušené majoránky

½ čajové lžičky kmínuToto koření promění pečené fazole. Pokrm z České republiky bude ještě lepší.

Pokud jste si k vaření vybrali suché fazole, připravte si je den předem. Fazole zalijte studenou vodou a nechte je přes noc odstát. Druhý den fazole slijte, zalijte 1 litrem vody a přidejte 1 lžičku soli, oregano pepř a bobkový list. Vše vařte pod pokličkou hodinu do měkka.

Jak uvařit pečené fazole v novém provedení?

Můžete přejít k přípravě slaniny. Odřízněte kůži, nakrájejte slaninu na kostičky a opečte ji na pánvi . Po uvaření ji vložte do pánve k fazolím. Na stejné pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou klobásu. Když je lehce opečená, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek .

Obsah pánve nalijte na fazole a na prudkém ohni vařte 5 minut bez přikrytí. Nakonec přidejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a koření. Tajnou přísadou fazolí je kmín, který se k tomuto pokrmu dobře hodí.

Vše vařte dalších 15 minut. Takhle lahodnou verzi pečených fazolí jste už dlouho neměli. Je to opravdu geniální nápad na večeři.

dříve hlášené
Vezměte zelí, nakrájejte ho a vložte do trouby
.

You may also like

Leave a Comment