Nikdy jste nic tak dobrého nejedli. Málokdo ho dává do vývaru.

by Šéfkuchař

Chcete si zpestřit klasický vývar? K přípravě chuťově výrazné polévky stačí přidat jednu tajnou ingredienci, o které málokdo slyšel. Přestože v tomto receptu není žádné maso, vývar bude vynikající.

Tradiční vývar se v České republice obvykle připravuje z masa a zeleninového vývaru. Koření přidané později dodává polévce hlubší chuť. Dnes vám však ukážeme, že chuťově výrazný vývar se nemusí připravovat jen z masa. Díky jedné tajné ingredienci si hosté při večeři řeknou alespoň o jednu porci.

Vývar bez masa. Jedna ingredience všechno změní

Tajnou přísadou, která mění chuť vývaru, jsou… bramborové slupky. Nezapomeňte je na začátku důkladně připravit – omyjte je, okořeňte a upečte v troubě.

Ingredience na vývar:

  • Vezměte si na pomoc slupky z asi sedmi brambor;
  • 1,5 litru vody;
  • 2-3 menší cibule;
  • malý kousek celeru;
  • dvě mrkve;
  • stroužek česneku;
  • snítku ametystu;
  • lžíce sušeného zeleninového koření;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • petržel.

PřípravaNikdy jste nic tak dobrého nejedli. Málokdo ho dává do vývaru.

Zeleninu omyjte a oloupejte. Poté nakrájejte mrkev a celer na větší kousky a cibuli na čtvrtky. Vložte zeleninu do hrnce a přidejte petrželku, koření na sušenou zeleninu a česnek. Přísady zalijte vodou a poté je osolte a opepřete. Vše vařte přibližně hodinu.

Mezitím opatrně oloupejte bramborové slupky, osušte je a pokapejte olivovým olejem. Posypte je pepřem a solí, poté je vložte do trouby a pečte při teplotě 200 stupňů dozlatova a dokřupava, asi půl hodiny.

Po uplynutí stanovené doby vývar sceďte a vyjměte kousky celeru a mrkve. Do hrnce přidejte libeček a slupky z brambor. Vařte 20 minut.

Díky bramborovým slupkám získá vývar lehkou karamelovou chuť, která jistě překvapí celou rodinu i hosty.

Již dříve jsme vám řekli.
Rychlá polévka. pomáhá zbavit se břišního tuku.

You may also like

Leave a Comment