Podávejte ho nezvaným hostům a budou se ptát na recept. Dort, který je hotový za 15 minut.

by Šéfkuchař

Nikdy nevíte, kdy dostanete chuť na něco sladkého nebo kdy k vám přijde nečekaná návštěva. Pro takové případy se hodí znát jednoduchý recept na dort, který zvládnete připravit za pouhých patnáct minut. Je to sladké a chutné řešení, které zmizí z vašeho talíře během chvilky. Naučte se, jak je pečlivě připravit.

Dorty, které lze připravit bez použití trouby, jsou ideálním řešením, když máte málo času nebo prostě neradi složitě pečete. Díky těmto možnostem můžete vytvořit lahodné domácí pohoštění, které okouzlí všechny spolubydlící i hosty. Totéž se jistě stane i s dortem, který lze připravit na bábovce a je něčím inspirován oblíbeným dezertem tiramisu.

Nepečené dorty. Mají poměrně dost výhod

Domácí sladkosti lze připravit i bez speciálních dovedností a moderního kuchyňského vybavení.stačí jen vědět, které recepty je nejlepší použít.většina z nich je ideálním řešením v případě nezvaných hostů, protože nepečené dortyjsou připraveny rychle.

Takový je i případ piškotového dortu, jehož inspirací byl oblíbený dezert přímo z Itálie – tiramisu. Stojí však za zmínku, že se nebude jednat o kávový dezert, ale o lehký a sametový koláč s ovocnou příchutí. Navíc má jemnou pěnovou konzistenci, která ho odlišuje od tradičního želé na bázi želatiny.

Nejlepší na něm je, že se dá připravit z želé na bázi agaru, takže nemusíte dlouho čekat, než se zkoncentruje. Díky tomu trvá příprava domácí sladkosti jen chvilku. Můžete ji připravit ve větší míse, jako je tiramisu, nebo rozdělením na menší porce v kelímcích. Bude to ideální svačinka ke kávě nebo pro návštěvu.

Jak připravit nepečený piškotový dort? Zabere vám to patnáct minut

Nepečené dorty jsou skvělou alternativou tradičního pečení, jsou chutné a snadno se připravují. Tento piškotový dezert je ideální, protože jeho příprava zabere asi patnáct minut. Efekt potěší každého, takže se dort jistě stane součástí vašeho každodenního jídelníčku. K jeho přípravě budete potřebovat následující suroviny: – moučník z mouky:

  • 24 podlouhlých piškotů
  • 250 ml silného černého čaje
  • 250 g sýra mascarpone
  • 200 g 36% smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru

Ingredience na ovocnou vrstvu:

  • Složení: 2/4 šálku ovocného pyré
  • ¼ šálku vody
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička agaru

Způsob přípravy:Podávejte ho nezvaným hostům a budou se ptát na recept. Dort, který je hotový za 15 minut.

Příprava tohoto dortu bez dezertu se dá rozdělit do tří kroků. Přistupme tedy k prvnímu kroku – přípravě ovocné hmoty. Za tímto účelem zchlaďte ovocné pyré v lednici. Lze ho připravit z jakéhokoli ovoce, takže se spolehněte na své osobní preference nebo na to, co máte doma. Poté rozpusťte agar agar v horké vodě a vařte v malém hrnci 2-3 minuty. Poté část studené pěny zmírněte, přidejte cukr a nakonec smíchejte se zbytkem pěny.

Přistoupíme k přípravě krému, takže smícháme smetanu, tvaroh a cukr. Pomocí mixéru nebo robota vyšlehejte všechny ingredience do stálých špiček. Posledním krokem je pouhé uhnětení těsta. Začněte tím, že na dno formy položíte piškoty, které jste předtím namočili do sklenice s čajem. Potřete ji trochou krému, poté rozložte namočené sušenky a opět zbytek krému.

Vše důkladně urovnejte a navrch nalijte připravené ovocné pyré. Celé to navíc můžete ozdobit oblíbeným ovocem nebo lístky máty. Nepečený dort uložte do lednice a pochutnejte si na něm. Dobrou chuť!

You may also like

Leave a Comment