Nemáte nápad na večeři? Určitě se podívejte na tento recept a uvařte houby v neuvěřitelně chutné omáčce. Pokrm je sice jednoduchý, ale najde si své příznivce mezi domácími. Uvařte je a přesvědčte se, že stojí za to je uvařit.
Houby dobývají kuchyni
Někdy se ukáže, že to, co je dobře známé, je tou nejlepší volbou. Tak je tomu i v případě hub, které budou skvělou večeří pro celou rodinu. Díky tomuto jednoduchému pokrmu znovu objevíte chuť této zeleniny a zároveň vyzkoušíte neobvyklý, ale chutný pokrm.
Recept, který se dozvíte dále v textu, je jednoduchý a vyžaduje jen trochu času. Seznamte se s ním a my vám zaručujeme, že takové pochoutky budete vařit velmi často.
bude vás také zajímat
Toto koření promění pečené fazole.
Houby
nejsou všechno
I když se pokrm skládá hlavně z hub, budou potřeba i další ingredience. Jedná se především o zeleninu a koření, které celému pokrmu dodají tu správnou chuť. Zajímavé je, že pokrm neobsahuje maso, takže dravce teoreticky neuspokojí, ale jakmile ho ochutnají, budou nadšeni. Jak je to možné? Přečtěte si seznam potřebných ingrediencí a vše vám bude jasné.
Složení:
Přílohy: 300 g žampionů
1 cuketa
1 cibule
20 g másla
2 stroužky česneku
50 g parmazánu
½ lžičky mleté pálivé papriky
1 čajová lžička mleté sladké papriky
2 lžíce sójové omáčky
olej
pepř
sůl
Recept na houbovou večeři
Cukety důkladně omyjeme a poté je nakrájíme na stébla. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm osmahneme. Oloupané žampiony nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Přidejte houby a ingredience promíchejte. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené stroužky česneku a vše osmahneme.
Když houby změknou, ochutíme je pepřem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Přilijeme sójovou omáčku. Přidejte také opečenou cuketu a nastrouhaný parmazán. Promícháme. Po chvíli smažení je pokrm hotový. Můžete jej podávat s rýží nebo těstovinami. I bez jakýchkoli přísad má skvělou chuť.