Datle medjool vynikají nejen svou jedinečnou chutí, ale také řadou zdraví prospěšných látek. Doporučují se především starším lidem a jsou pro střeva zdravější než sušené švestky. Stačí jíst určité, opravdu malé množství těchto plodů denně, aby se výrazně zlepšilo fungování organismu.
Datle medjool jsou opravdovými spojenci našeho trávicího systému. Stačí sníst čtyři produkty denně, abyste výrazně zlepšili svůj jídelníček.
Tyto plody bohaté na vlákninu udržují pravidelnou stolici, zabraňují zácpě a zajišťují zdravou střevní mikroflóru. Přírodní cukry, jako je fruktóza a glukóza, dodávají energii, zatímco vitaminy a minerály obsažené v ovoci podporují naše tělo v jeho každodenním fungování. Přitom podporují imunitu jako žádné jiné ovoce a jsou zdravějším doplňkem stravy než sušené švestky.
Medjool jsou v kuchyni mimořádně všestranné. Lze je jíst přímo jako svačinu, přidávat do ranní ovesné kaše, jogurtu, salátů nebo je použít jako přírodní sladidlo do pečiva. Pro labužníky může být medjool plněný sýrem nebo ořechy elegantním doplňkem každé oslavy.
Zde je jednoduchý způsob, jak medjool co nejlépe využít v domácí kuchyni:
Složení: Medjola:
– 10 ks datlí Medjool.
– 100 g mandlí nebo vlašských ořechů
– 50 g kokosových hoblinek
– 2 lžíce kakaa
– 1 lžíce arašídového másla (nepovinné)
– špetka soli
Příprava: Kousky ořechů a kakaa nakrájejte na kousky a přidejte k nim kokosové ořechy:
1. Datle namočte do teplé vody a odstraňte z nich semínka.
2. Rozemelte mandle, přidejte okapané datle a ostatní ingredience a rozmixujte dohladka.
3. Vytvarujte kuličky a obalte je v kokosových hoblinkách.
4. Před podáváním je vychladíme v lednici.