Ovesné vločky patří k potravinám, které používá většina Čechů. Ať už se snažíme zhubnout, nebo ne, jíme je hodně a v různých podobách. Přemýšleli jste někdy, které ovesné vločky jsou nejchutnější? Odborník na výživu na tuto otázku dává jasnou odpověď.
Druhy ovesných vloček
Na trhu je k dostání několik druhů ovesných vloček. Nejoblíbenější jsou instantní a horské. Kromě toho najdeme také ovesné vločky, které jsou :
- Bezlepkové,
- instantní,
- celozrnné,
- s vysokým obsahem bílkovin,
- běžné (husté).
Hlavní rozdíl mezi nimi je ve zpracování zrna. Souvisí také s dobou vaření a obsahem živin. V případě instantních ovesných vloček (vařených v nádobách nebo obalech) často najdeme přídatné látky, jako je cukr nebo ovoce. Ovesné vločky s vysokým obsahem bílkovin mají naopak nejčastěji přidané bílkoviny například ve formě syrovátky.
Jaká je nejchutnější ovesná kaše?
Lékař se na svém kanálu rozhodl rozptýlit všechny pochybnosti o výběru odrůdy ovesných vloček. Výživový lékař poukázal na dvě nejlepší varianty bez ohledu na to, zda jídlo připravujeme při snížené dietě, nebo ne. Jsou to celozrnné a běžné (neboli husté) ovesné vločky. Jsou si velmi podobné, rozdíl je ve zpracování. Celozrnné ovesné vločky jsou namletá celá zrna ovsa, zatímco běžné ovesné vločky vznikají zpracováním rafinovaných zrn. Lékař také upozorňuje, že alternativou k této volbě mohou být horské ovesné vločky.
dříve hlášené
Toto ovoce posiluje imunitní systém a oživuje srdce.