Tajemství chleba, který se vám rozpustí v ústech: žádná mouka, jen jedinečná chuť!

by Šéfkuchař

Chléb bez mouky

Chléb bez mouky si spojujeme s tím, že je poměrně hutný a tvrdý. Jejich princip spočívá obvykle ve spojení ořechů a zrn s vejcem nebo podobnými produkty. Mouka upravená droždím je zodpovědná za měkkost běžného chleba a jeho dobré provzdušnění.

Existuje však ještě jedna kategorie výrobků, které těsto kypří, zkapalňují a ředí. Jedná se o mléčné výrobky . V tomto receptu je tvaroh zodpovědný za strukturu a roli mouky jako zdroje sacharidů v chlebu přebírají ovesné vločky. Tato nezpracovaná verze obilí je bohatá na vlákninu a má nízký glykemický index.

Chléb s tvarohem

Autoři do chleba přidávají slunečnicová semínka. Nějaký druh přídavku se zde zdá být téměř nezbytný, ale můžete zvolit jakýkoli druh. Chcete-li chléb dále obohatit o vlákninu, můžete použít například lněné semínko .

Složení

5 vajec

½ kg tvarohu

1 hrnek ovesných vloček

Až 1 šálek lněného semínka, nasekaných ořechů a/nebo jiných obilovin

1 čajová lžička kvásku

Sůl

Pečení tvarohového chleba

Vejce rozklepněte do mísy a smíchejte s tvarohem . Směs bude poměrně řídká a lepivá. Přidejte otruby, sůl a prášek do pečiva. Promíchejte a poté přidejte semínka a ořechy.

Směs nalijte do malé dortové formy vyložené pečicím papírem. Předehřejte troubu na 200 stupňů . Při vkládání formy vložte na dno trouby 1-2 kostky ledu. Chléb pečte asi 50 minut , podle toho, jak propečenou kůrku máte rádi. Nechte vychladnout na mřížce.Tajemství chleba, který se vám rozpustí v ústech: žádná mouka, jen jedinečná chuť!

You may also like

Leave a Comment