Ovesné vločky jsou univerzálním produktem, který byste měli mít vždy po ruce. Hodí se nejen k snídani, ale lze z nich připravit i mnoho dalších pokrmů. Jsou ideální na pečení domácího chleba. Svěží a zdravé ovesné rohlíky jsou jednoduché a mají lahodnou chuť. Seznamte se s rychlým receptem na lahodné a zdravé ovesné rohlíky.
Jsou ovesné rohlíky zdravé?
Ovesné rohlíky upečené podle tohoto receptu jsou chutné, lehké a zdravé. Jsou vyrobeny z ovesných vloček, které obsahují mnoho vitamínů, minerálů a živin. Zlepšují paměť, mají pozitivní vliv na funkci mozku a zajišťují dobrou náladu. Podporují metabolismus a regulují hladinu cukru v krvi. Dýňová, slunečnicová a lněná semínka obsahují také mnoho zdravých živin. Ovesné rohlíky jsou zdravé i chutné.
Z čeho připravit zdravé ovesné závitky?
K výrobě domácích zdravých ovesných rohlíků použijete produkty, které jsou v obchodech vždy k dostání a nejsou příliš drahé. Všechny ingredience jsou bohaté na živiny a doporučují je lékaři a odborníci na výživu.
Co potřebujete, abyste si doma upekli chutné a zdravé ovesné rohlíčky? Seznam ingrediencí je krátký. K přípravě dokonalého domácího snídaňového chleba potřebujete pouze sedm produktů a sůl a další.
- Ovesné vločky
- tvaroh
- vejce
- přísady – dýňová a slunečnicová semínka, lněná semínka
- prášek do pečiva
- sůl
Toto jsou základní suroviny pro přípravu zdravých ovesných rohlíčků. Jejich chuť se zvýrazní přídavky, jako jsou čerstvé nebo sušené bylinky. Dýňová a slunečnicová semínka lze nahradit mákem, sekanými ořechy nebo chia semínky. Rohlíčky můžete připravit také ve sladké verzi. Stačí vám k tomu med nebo javorový sirup a oblíbené sušené ovoce.
Jak připravit zdravé ovesné rohlíčky?
Lahodné a velmi zdravé ovesné rohlíčky si můžete snadno připravit doma. Recept je nejen jednoduchý, ale také rychlý. Výhodou rohlíčků je, že nemusíte čekat na vykynutí těsta, protože se nepřidává žádné droždí. Ideálním kypřidlem je kvásek.
Jak tedy upéct zdravé domácí ovesné buchty? Jedná se o opravdu jednoduchý recept. Příprava těsta zabere asi 10 minut, o zbytek se postará trouba. Buchty můžete péct ve formě vyložené pečicím papírem. Hodí se i speciální forma určená k pečení domácích buchet.
SUROVINY
- 400 g tvarohu
- 250 g ovesných vloček
- 35 g lněného semínka
- 35 g slunečnicových semínek
- 35 g dýňových semínek
- 3 vejce
- 1 plochá lžička kypřícího prostředku
- 1/4 lžičky soli
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Do velké mísy nasypte ovesné vločky, dýňová a slunečnicová semínka, lněné semínko, kvásek a sůl. Promíchejte.
- Přidejte rozdrobený tvaroh a přidejte vejce. Ingredience promíchejte a poté uhněťte těsto.
- Z těsta vytvarujte kulaté válečky. Vložte je do formy na rohlíky nebo do pekáče vyloženého pečicím papírem.
- Formu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 55 minut.
- Vyjměte a nechte vychladnout.
- Podávejte k snídani, obědu i večeři.