Párky zabalené v chlebu ! Máte rádi rychlé občerstvení? Udělejte si ho, když máte chuť na jídlo venku.

by Šéfkuchař

Přestože odborníci na výživu doporučují, abychom se snažili jíst výživné potraviny, každý z nás má čas od času chuť na méně dietní jídla. Nejčastěji jsou na výběr kebab, pizza nebo párky v rohlíku. Domácí svačinu ve stylu rychlého občerstvení si můžete připravit doma z několika levných surovin. Její příprava je velmi snadná a skvěle se hodí například k večeři.

Párky balené v chlebu, to je zajímavý nápad na svačinu nebo večeři pro všechny – děti i dospělé. Dokonce i vybíraví jedlíci si je určitě zamilují. Okamžitě zmizí z každého talíře. Párky obalené ve velkém množství svérázného sýra a zalité pikantním kečupem jsou také připraveny velmi rychle. Za pouhých 10 minut budete mít výživný a chutný pokrm, který vás nabije energií na celý den. Vše, co potřebujete, je pár ingrediencí, které máte pravděpodobně v lednici.

Recept na párky zabalené v chlebu

K přípravě pokrmu budete potřebovat:

  • Klobásy: 8 krátkých klobás, typ klobásy,
  • 8 plátků toastového chleba,
  • 8 plátků žlutého sýra gouda stejné velikosti jako plátky toustového chleba,
  • 50 g strouhaného žlutého sýra gouda,
  • 50 ml pikantního kečupu,
  • 1 lžička sušeného oregana,
  • ½ lžičky černého pepře.

Hotový pokrm můžete podávat s kečupem nebo si připravit česnekovou omáčku z řeckého jogurtu, česneku, zelené cibulky, soli a pepře.Párky zabalené v chlebu ! Máte rádi rychlé občerstvení? Udělejte si ho, když máte chuť na jídlo venku.

Jak připravit párky obalované v chlebu?

Na stůl položte plátky toastového chleba. Na každý z nich položte plátek sýra a v případě potřeby je nařízněte tak, aby nevyčnívaly mimo chléb. Na každý plátek chleba položte šikmo párek – měl by spojovat protilehlé rohy.

Klobásy rovnoměrně posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Vše posypeme oreganem a černým pepřem. Předehřejte sendvičovač. Spojte oba volné rohy každého toastu k sobě tak, aby mezi oběma vrstvami chleba byl plátek sýra.

Toasty položte na topinkovač a stěrkou přidržujte horní část toastu a spusťte horní klapku přístroje. Každý toast opékejte asi 2-3 minuty, dokud okraje nezhnědnou a sýr se neroztaví.

Horké párky zabalené v chlebu podávejte ihned po opečení.

You may also like

Leave a Comment