Češi tuto polévku milují, ale nevědí, jak funguje. Je to jako balzám na střeva.

by Šéfkuchař

V zimě jíme polévky častěji, protože nás v chladných dnech skvěle zahřejí a navíc obsahují mnoho cenných živin. Jedna oblíbená a často připravovaná polévka navíc může mít blahodárný vliv na naše střeva a zmírnit zažívací potíže. Podívejte se, které polévky se vyplatí jíst pravidelně.

Mnoho lidí si často k večeři dělá okurkovou polévku . Málokdo však ví, že když se správně připraví, může našemu tělu přinést spoustu výhod a pozitivně ovlivnit funkci střev. Ukážeme vám, jak připravit chutnou a zdravou okurkovou polévku.

Jak okurková polévka ovlivňuje činnost střev? Seznamte se s jejími vlastnostmi

Při vaření nakládané okurky ztrácejí některé své vlastnosti, ale stále jsou dobrým zdrojem vitaminu C a také cenných bakterií, které vznikají při kvašení. Jsou také bohaté na vlákninu, která podporuje činnost střev. Pomáhá předcházet zácpě, podporuje rozvoj nezbytných střevních bakterií a zlepšuje metabolismus.

Pokud chceme o své zdraví pečovat ještě lépe, při přípravě okurkové polévky se vyplatí vyhnout se použití masa. Živočišné tuky totiž zatěžují játra a srdce. Při přípravě polévky můžeme přidat olivový olej nebo trochu másla.

Navíc pokud chceme, aby všechny cenné složky polévky působily , musíme ji podávat při správné teplotě . Měla by se jíst teplá, ale ne horká. Pak může zmírnit naše zažívací potíže .

Jak si připravit chutnou a zdravou okurkovou polévku? Vyzkoušejte tento recept

Uvařit zdravou a výživnou okurkovou polévku není složité. V tomto receptu se vaří se zeleninovým vývarem, který bude mít ještě lepší účinek na náš organismus. K přípravě této lahodné polévky budeme potřebovat následující suroviny:

  • Potřebujeme: 2 mrkve,
  • 1 kořen petržele,
  • 1 pórek,
  • 70 g celeru,
  • 4 brambory,
  • 5-6 nakládaných okurek,
  • 2 lžíce másla,
  • 2 bobkové listy,
  • 2 litry zeleninového vývaru,
  • 3 zrnka pepře, oregano pepř,
  • 1 lžíce pšeničné mouky,
  • svazek kopru,
  • sůl,
  • pepř.Češi tuto polévku milují, ale nevědí, jak funguje. Je to jako balzám na střeva.

Nejprve nakrájíme pórek na malé proužky. Poté v hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájený pórek. Dusíme ho pod pokličkou asi 5 minut. Poté přidáme mrkev, petržel a celer, které jsme předtím nastrouhali na hrubém struhadle.

Vše několik minut smažíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme bobkový list, na kostičky nakrájené brambory a oregano pepř. Vše vařte na malém plameni, dokud není vše měkké. Poté do hrnce přidejte nahrubo nastrouhané okurky a také je zalijte nálevem.

Přidáme také mouku, kterou rozmícháme ve studené vodě, a zalijeme vývarem. Nakonec polévku posypeme koprem.

You may also like

Leave a Comment