Aby růžičková kapusta nezhořkla. přidejte trochu do vody, což je kuchařské tajemství.

by Šéfkuchař

Mnoha lidem se růžičková kapusta zdá jako noční můra z dětství. Existuje však způsob, jak prolomit kouzlo této chuti.

Růžičková kapusta není v České republice příliš oblíbená, přestože se vyplatí ji zařadit do jídelníčku, protože je bohatá na vlákninu, vitamin K a foláty, které jsou důležité zejména pro těhotné ženy. Tato zelenina obsahuje také draslík a železo, přičemž je nízkokalorická.

Jak vařit růžičkovou kapustu

Přestože zima není na zeleninu tak bohatá jako jaro, ukazuje se, že má své vlastní poklady. Zimní růžičková kapusta je považována za nejlepší, protože mráz ji pomáhá zbavit nepříjemné hořkosti. Z tohoto důvodu se vyplatí dát zakoupenou růžičkovou kapustu přes noc do mrazáku a druhý den ji před vařením vyndat.

Růžičková kapusta nezhořkne, pokud se budete řídit jednoduchým trikem.

Je mimořádně důležité vybírat světle zelené klíčky s kompaktní strukturou a čerstvým vzhledem, protože dlouhé skladování má vliv na zhoršení chuti. Zelenina by neměla být skladována v chladničce déle než 2-3 dny.

Přidejte do vodyAby růžičková kapusta nezhořkla. přidejte trochu do vody, což je kuchařské tajemství.

Hořkost lze snížit vařením v osolené a oslazené vodě po dobu pouhých 5-8 minut bez pokličky. Pro snížení hořkosti růžičkové kapusty můžete do vody přidat 1 lžičku cukru na litr vody nebo sklenici mléka. Jedná se o snadný způsob, jak dosáhnout jemnější chuti.

Dalším způsobem je změna vody během vaření. Správně uvařená růžičková kapusta chutná skvěle s máslem, ochucená bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Vyplatí se také zvolit jinou, neobvyklou verzi růžičkové kapusty a naložit ji do sklenice. Jedná se o chutnou a zdravou svačinu, která se bude líbit milovníkům nakládané zeleniny.

You may also like

Leave a Comment