Přidejte jednu polévkovou lžíci do vody na brambory. Vždy to uděláte

by Šéfkuchař

Brambory jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně, ceněné pro svou chuť a bohatost živin. Jejich příprava však může být časově náročná. Naštěstí existuje snadný způsob, jak tento proces výrazně urychlit. Poznejte kulinářské tajemství, které vám ušetří čas při přípravě večeře.

Brambory jsou skutečnou pokladnicí cenných látek pro zdraví. Obsahují draslík, hořčík, fosfor, měď, jód, vitamin C a vlákninu, která podporuje činnost střev. Bohužel jejich dlouhodobé vaření může být frustrující. Naštěstí existuje způsob, jak tento proces urychlit.

Geniální trik, jak rychle uvařit brambory

Jednoduše přidejte do hrnce s bramborami trochu másla (5-10 g), které zabrání vyvaření vody a umožní bramborám rychleji změknout. Nezapomeňte také, že jejich nakrájení na menší kousky a zalití horkou vodou ještě více zkrátí dobu vaření a pomůže zachovat více výživových hodnot.

Pro vaření jsou nejlepší brambory typu B nebo C. Brambory typu B jsou univerzální zelenina, která po uvaření křehne, ale nerozpadá se. Odrůdy jako Iris, Sante a Irga jsou skvělé pro přípravu různých pokrmů. Brambory typu C, které jsou bohaté na škrob, se po uvaření stávají moučnými, takže jsou ideální na bramborovou kaši. Typhoon, Ibis, Bryza a Gustav jsou příklady odrůd, které se v této roli dobře uplatní.

Příprava brambor nezabere mnoho času. Vyzkoušejte náš jednoduchý trik s přidáním másla a užijte si rychlejší přípravu zdravých a výživných jídel. Výběrem správného druhu brambor budete navíc moci přizpůsobit jejich konzistenci svým kuchařským preferencím.

jsme vás již informovali o
dokonalý salát k lehké večeři s těmito lahodnými ingrediencemi.

You may also like

Leave a Comment