Protože ceny v obchodech rostou, stále více lidí hledá nápady na levné večeře. Populární česká kuchařka přichází na pomoc a vaří výživnou večeři pro celou rodinu za pár drobných.
Ryby se na našem jídelníčku objevují jen zřídka. Odrazuje nás hlavně cena: jedna porce sice nevypadá jako velký výdaj, ale pokud máte v rodině více lidí, možná při pohledu na účtenku kroutíte hlavou. Tento problém má řešení.
Levná rybí večeře
Zapékaná ryba je ideálním řešením večeře, když nemáte moc času na vaření. V tomto receptu byly brambory, mrkev, dýně a kousky ryby umístěny do žáruvzdorné formy . Těžko uvěřit, že za takovou večeři musíte zaplatit 100 Kč. Je těžké uvěřit, že za takovou částku můžete nakrmit celou rodinu.
Nákupní seznam je krátký. Největším výdajem zde byly ryby. Žena se rozhodla pro mražené filety – jejich cena je často atraktivnější než u čerstvých a balených ryb. Do nákypu se použije treska, která je mnohem levnější než treska.
Jednoduchý nákyp stojí haléře
Nákupní seznam zahrnuje také dýni, brambory a mrkev. Toto levné trio navíc pokrmu dodává výživovou hodnotu. Dýně je bohatá na betakaroten, který naše tělo přeměňuje na vitamin A, jenž je nezbytný pro zdravé oči a pleť. Brambory jsou dobrým zdrojem sacharidů, které dodávají energii, a mrkev je bohatá na vitamin C, který posiluje imunitní systém.
Nákyp vystačí na 4 porce.
Konečná cena pokrmu se může změnit kvůli probíhajícím akcím. Když se ceny dýní zvýší, můžete zvolit jinou zeleninu, například cukety nebo rajčata.
Ingredients:
- Složení: 1 dýně,
- půl kilogramu mrkve,
- 1 kg brambor,
- 800 g filé z tresky obecné,
- přírodní jogurt,
- lehká mozzarella,
- bublina řeči,
- oblíbené koření.
Způsob přípravy:
- Rybí filé rozmrazíme a nakrájíme na kousky.
- Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme a rozmačkáme na pyré.
- Oloupeme a nastrouháme mrkev.
- Na dno žáruvzdorné formy vložíme utlučené brambory.
- Přidejte polovinu mrkve, nakrájenou rybu a zbylou mrkev.
- Navrch přidejte nadrobno nakrájenou dýni bez semen.
- Smíchejte přírodní jogurt s mozzarellou a cibulí. Zelenou cibulku a česnek si nechte stranou na později.
- Dochuťte oblíbeným kořením.
- Vzniklou směs nalijte do pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C.
- Pečte v konvektomatu 30 minut.
Nákyp podávejte teplý. Český kuchař rozhodně ví, jak levně potěšit vaše chuťové pohárky.