Tento recept je velmi jednoduchý, můžete ho připravit i z tuňáka z konzervy.
Přiznávám, že nemám žádné biologické synovce, ale děti a synovce svých přátel považuji za skutečné synovce. S některými jsem měl to štěstí, že jsem s nimi trávil hodně času a často jsem jim vařil. Vaření pro dítě může být frustrující nebo velmi obohacující, protože děti jsou nejupřímnějšími a někdy i nejtvrdšími kritiky nového sousta.
Ale když najdete něco, co jim chutná, při pohledu na jejich tváře máte obzvlášť dobrý pocit. A tehdy se to stává výzvou: vždycky chcete najít způsob, jak jim všechno udělat chutné, dokonce i to, co jim dělá vrásky na čele.
Například synovci mé nejlepší kamarádky milovali krokety nade vše, kdyby mohli, jedli by je každý den, ale o rybě nemohli ani slyšet. Spatřit na talíři maličký kousek, to by se mohli pohoršovat a mračit, takže jsem musela zapojit hodně fantazie.
Pravděpodobně se najdou tací, kteří si myslí, že kousek grilované ryby s vařenými bramborami a mrkví a plátkem vařeného vejce s trochou másla navrch a kouskem chleba k tomu je, přestože vypadá jako nemocniční jídlo, zdravější menu. než tyto rybí burgery, které mají úplně stejné ingredience a téměř ve stejném poměru, ale pokud to není váš případ a dělá vám potíže jíst ryby, zkuste tyto domácí rybí burgery.
Vyvážená kombinace
Na rozdíl od podobných ultra zpracovaných potravin obsahují tyto domácí burgery základní živiny pro růst a mohou přispět k vyvážené stravě.
Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny a zejména v případě použití bílých ryb obsahují méně tuku než masové burgery. Tento rybí tuk obsahuje také omega-3 mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro vývoj mozku a zdraví kardiovaskulárního systému.
Zařazením brambor a mrkve dodáme vlákninu, a díky mrkvi dodáme vitamin A a beta-karoten, který je antioxidantem .
Složení burgerů s rybou, bramborami a mrkví
- Bílé rybí filé, 500 g
- Vařené brambory, 300 g
- Mrkev, přibližně 100 g
- Malá cibule, 1 ks
- Vejce, 1 ks
- Strouhanka, potřebné množství
- Nasekaná čerstvá petrželka, 1 polévková lžíce.
- Sůl, podle chuti
- Pepř, podle chuti
- Extra panenský olivový olej, 2 polévkové lžíce.
Krok 1
Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je velmi najemno. Oloupejte také mrkev a nastrouhejte ji.
Krok 2
Rybí filety osmažte na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nebudou propečené, asi 3-4 minuty z každé strany. Poté rybí maso rozdrobte do velké mísy.
Krok 3
V jiné míse rozmačkejte vidličkou brambory.
Krok 4
Přidejte nastrouhanou mrkev spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a petrželkou.
Krok 5
Přidejte také mletou rybu a dobře promíchejte.
Krok 6
Do směsi přidejte rozšlehané vejce a podle chuti osolte a opepřete. Pokud je směs příliš měkká, postupně přidávejte strouhanku, dokud nezískáte konzistenci, která umožní tvořit malé karbanátky.
Krok 7
Ze směsi vytvarujte hamburgery, tvarujte je rukama a dbejte na to, aby byly poměrně kompaktní.
Krok 8
Na velké pánvi na středním plameni rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Rybí, bramborové a mrkvové burgery smažte, dokud nebudou zvenku zlatavé a křupavé, asi 3 až 4 minuty z každé strany v závislosti na tloušťce.
Krok 9
Vyjměte hamburgery z formy a položte je na mřížku, aby se odstranil přebytečný olej.
Krok 10
Naše rybí placičky můžeme podávat s rajčatovým salátem, který bude skvělou přílohou.