Recept na rybu, kterou moji synovci zhltli, když byli malí.

by Šéfkuchař

Tento recept je velmi jednoduchý, můžete ho připravit i z tuňáka z konzervy.

Přiznávám, že nemám žádné biologické synovce, ale děti a synovce svých přátel považuji za skutečné synovce. S některými jsem měl to štěstí, že jsem s nimi trávil hodně času a často jsem jim vařil. Vaření pro dítě může být frustrující nebo velmi obohacující, protože děti jsou nejupřímnějšími a někdy i nejtvrdšími kritiky nového sousta.

Ale když najdete něco, co jim chutná, při pohledu na jejich tváře máte obzvlášť dobrý pocit. A tehdy se to stává výzvou: vždycky chcete najít způsob, jak jim všechno udělat chutné, dokonce i to, co jim dělá vrásky na čele.

Například synovci mé nejlepší kamarádky milovali krokety nade vše, kdyby mohli, jedli by je každý den, ale o rybě nemohli ani slyšet. Spatřit na talíři maličký kousek, to by se mohli pohoršovat a mračit, takže jsem musela zapojit hodně fantazie.

Pravděpodobně se najdou tací, kteří si myslí, že kousek grilované ryby s vařenými bramborami a mrkví a plátkem vařeného vejce s trochou másla navrch a kouskem chleba k tomu je, přestože vypadá jako nemocniční jídlo, zdravější menu. než tyto rybí burgery, které mají úplně stejné ingredience a téměř ve stejném poměru, ale pokud to není váš případ a dělá vám potíže jíst ryby, zkuste tyto domácí rybí burgery.

Vyvážená kombinace

Na rozdíl od podobných ultra zpracovaných potravin obsahují tyto domácí burgery základní živiny pro růst a mohou přispět k vyvážené stravě.

Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny a zejména v případě použití bílých ryb obsahují méně tuku než masové burgery. Tento rybí tuk obsahuje také omega-3 mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro vývoj mozku a zdraví kardiovaskulárního systému.

Zařazením brambor a mrkve dodáme vlákninu, a díky mrkvi dodáme vitamin A a beta-karoten, který je antioxidantem .

Složení burgerů s rybou, bramborami a mrkví

  • Bílé rybí filé, 500 g
  • Vařené brambory, 300 g
  • Mrkev, přibližně 100 g
  • Malá cibule, 1 ks
  • Vejce, 1 ks
  • Strouhanka, potřebné množství
  • Nasekaná čerstvá petrželka, 1 polévková lžíce.
  • Sůl, podle chuti
  • Pepř, podle chuti
  • Extra panenský olivový olej, 2 polévkové lžíce.Recept na rybu, kterou moji synovci zhltli, když byli malí.

Krok 1

Oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je velmi najemno. Oloupejte také mrkev a nastrouhejte ji.

Krok 2

Rybí filety osmažte na pánvi s trochou olivového oleje, dokud nebudou propečené, asi 3-4 minuty z každé strany. Poté rybí maso rozdrobte do velké mísy.

Krok 3

V jiné míse rozmačkejte vidličkou brambory.

Krok 4

Přidejte nastrouhanou mrkev spolu s nakrájenou cibulí, česnekem a petrželkou.

Krok 5

Přidejte také mletou rybu a dobře promíchejte.

Krok 6

Do směsi přidejte rozšlehané vejce a podle chuti osolte a opepřete. Pokud je směs příliš měkká, postupně přidávejte strouhanku, dokud nezískáte konzistenci, která umožní tvořit malé karbanátky.

Krok 7

Ze směsi vytvarujte hamburgery, tvarujte je rukama a dbejte na to, aby byly poměrně kompaktní.

Krok 8

Na velké pánvi na středním plameni rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Rybí, bramborové a mrkvové burgery smažte, dokud nebudou zvenku zlatavé a křupavé, asi 3 až 4 minuty z každé strany v závislosti na tloušťce.

Krok 9

Vyjměte hamburgery z formy a položte je na mřížku, aby se odstranil přebytečný olej.

Krok 10

Naše rybí placičky můžeme podávat s rajčatovým salátem, který bude skvělou přílohou.

You may also like

Leave a Comment