Zapomeňte na jogurt, kefír nebo podmáslí. Nejlepší lívance se vydaří s touto přísadou.

by Šéfkuchař

Klasickou volbou jsou samozřejmě koblihy a povidla, která u nás rozhodně nemohou chybět. Je také dobré připravit něco jiného a nového. Dobrým nápadem budou palačinky. Stojí za to udělat je podle receptu našich babiček.

Koblihy jsou klasická pochoutka, která se musí jíst. Skvělou volbou jsou také faworky , kterým se také říká křupky. Zajímavost: aby koblihy nepojídaly příliš mnoho tuku, měla by se do nich přidat sklenička alkoholu. Tentokrát navrhujeme udělat v tento den lahodné palačinky, ale ne ty klasické .

Palačinky se smetanou

Palačinky se smetanou jsou skvělou volbou pro přípravu sladkých dobrot. K jejich přípravě budeme potřebovat následující suroviny.

Potřebujeme: 1 šálek smetany

3/4 hrnku mouky

1 vejce

0,5 lžičky kypřícího prostředku

sůl

2 lžičky vanilkového cukru

olej na smažení

jablka

1 lžíce cukru

Jak připravit palačinky na zakysané smetaně?

Připravte si chutné palačinky snadno a rychle .

Nejprve dejte smetanu do mísy. Můžete použít polovinu smetany 30% a 18% . Poté přidejte vejce, mouku, kvásek, ochuťte špetkou soli, lžící cukru a dvěma lžičkami vanilkového cukru, který můžete nahradit také skořicí. Vše důkladně promíchejte.

Mezitím si oloupeme jablka, opatrně je zbavíme jadřinců a pak je nakrájíme na tenké plátky. K tomu můžeme použít také struhadlo. Ovoce přidáme do těsta a vše promícháme .

Lívance smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova .

Ozdobíme moučkovým cukrem .

dříve hlášené
Místo krájení na hranolky ho smíchám s vejci a máslem. Rychlý koláč k večerní kávě

Zapomeňte na jogurt, kefír nebo podmáslí. Nejlepší lívance se vydaří s touto přísadou.

You may also like

Leave a Comment