Klasickou volbou jsou samozřejmě koblihy a povidla, která u nás rozhodně nemohou chybět. Je také dobré připravit něco jiného a nového. Dobrým nápadem budou palačinky. Stojí za to udělat je podle receptu našich babiček.
Koblihy jsou klasická pochoutka, která se musí jíst. Skvělou volbou jsou také faworky , kterým se také říká křupky. Zajímavost: aby koblihy nepojídaly příliš mnoho tuku, měla by se do nich přidat sklenička alkoholu. Tentokrát navrhujeme udělat v tento den lahodné palačinky, ale ne ty klasické .
Palačinky se smetanou
Palačinky se smetanou jsou skvělou volbou pro přípravu sladkých dobrot. K jejich přípravě budeme potřebovat následující suroviny.
Potřebujeme: 1 šálek smetany
3/4 hrnku mouky
1 vejce
0,5 lžičky kypřícího prostředku
sůl
2 lžičky vanilkového cukru
olej na smažení
jablka
1 lžíce cukru
Jak připravit palačinky na zakysané smetaně?
Připravte si chutné palačinky snadno a rychle .
Nejprve dejte smetanu do mísy. Můžete použít polovinu smetany 30% a 18% . Poté přidejte vejce, mouku, kvásek, ochuťte špetkou soli, lžící cukru a dvěma lžičkami vanilkového cukru, který můžete nahradit také skořicí. Vše důkladně promíchejte.
Mezitím si oloupeme jablka, opatrně je zbavíme jadřinců a pak je nakrájíme na tenké plátky. K tomu můžeme použít také struhadlo. Ovoce přidáme do těsta a vše promícháme .
Lívance smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova .
Ozdobíme moučkovým cukrem .
dříve hlášené
Místo krájení na hranolky ho smíchám s vejci a máslem. Rychlý koláč k večerní kávě