Název tohoto dortu není povzbudivý, ale vypadá a chutná úžasně.

by Šéfkuchař

Sladká, ale ne příliš sladká, protože má střízlivý ovocný nádech. Neuvěřitelně vlhký, jemný a rozplývá se v ústech. Jeho konzistence trochu připomíná pudink, což je další výhoda. A na talíři se pravděpodobně snadno rozpadá, ale koho to zajímá.

Hledáte dokonalý recept na dort, který své hosty ohromí křupavou strukturou a sladkokyselou chutí? Moučník je klasika, která nikdy neomrzí. Nezvykle pískové těsto a šťavnaté pusinky si jistě získají srdce vašich blízkých.

Hlavní ingredience

  • 0,5 kg mouky
  • 6 vajec
  • tyčinka margarínu
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce cukru na těsto + 1,5 šálku na pěnu
  • vanilkový cukr
  • 3 lžičky kvásku
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 kg oblíbeného ovoce

Způsob přípravy: 

  1. Začněte smícháním mouky a margarínu na prkénku.
  2. Přidejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva a vypracujte těsto.
  3. Těsto rozdělíme na tři části a do jedné z nich přidáme kakao.
  4. Bílky ušleháme s cukrem do tuha.
  5. Na olejem vymazaný plech položíme bílé kousky těsta, poté tmavé kousky těsta.
  6. Na ně položíme vrstvu ovoce a pokryjeme je bílkovou pěnou.
  7. Na něj položíme druhý kousek bílého těsta.
  8. Koláč pečeme při 180 stupních 40-50 minut.

Možná vás zajímá, odkud pochází název forma nebo skubanec. Je to jednoduché. Mouldyak dostal své jméno díky bezové vrstvě, která připomíná formu. Právě tato část dortu mu dodává jedinečný charakter a díky ní je tak rozpoznatelný mezi ostatními moučníky. Naproti tomu Skubanec získal své jméno díky neobvyklé technice pečení. Během pečení se část těsta „oškube“ na malé kousky, které se pak položí na vrchní část moučníku, čímž vznikne lákavá a lákavá drobenka.

dříve hlášené
Heřmánkový čaj, zázvor a třešňová šťáva při bolestech v krku.

You may also like

Leave a Comment