Když mám opravdu velký hlad, udělám si vydatný nákyp. Jeho hlavní složku jsem si zvykla jíst jen na grilu.

by Šéfkuchař

Kastrol lze připravit na různé způsoby: se zeleninou, masem, sýrem a makarony. My vám tento pokrm nabízíme v netradiční verzi – ujišťuji vás, že se chuťově vyrovná všem jídlům, která jste dosud ochutnali.

Krvavá klobása je oblíbeným druhem uzeniny a její historie sahá až do středověku, kdy byla nedílnou součástí venkovských porážek prasat. Vyrábí se ze škvarků, krve a vnitřností a vždy vyvolávala různé emoce. Tradiční krvavá klobása se vyrábí vařením masa, krupice a smažené cibule, které se poté ochutí bylinkami, jako je majoránka a česnek.

Výživové vlastnosti krvavé klobásy

Černá klobása je mimořádně bohatá na nutriční hodnoty. Obsahuje železo, které podporuje tvorbu červených krvinek, a vitaminy skupiny B, důležité pro metabolismus a správnou funkci nervového systému. Krvavá klobása je také zdrojem vitaminu E a kyseliny listové, které zabraňují chudokrevnosti. Díky přítomnosti krupice obsahuje také vlákninu, která podporuje trávení a metabolismus. Je třeba mít na paměti, že krvavá klobása je kalorická a obsahuje hodně tuku, proto by se měla jíst s mírou.

Recept na krvavou klobásu

Složení:

  • 50 kusů makarónů boravschik,
  • 1 lžíce másla,
  • 1 kg krvavé klobásy,
  • půl cibule,
  • 1 lžíce másla.

Bešamelová omáčka:

  • 1 lžíce másla,
  • 2 lžíce pšeničné mouky,
  • 500 ml mléka,
  • sůl, pepř, muškátový oříšekpodle chuti.Když mám opravdu velký hlad, udělám si vydatný nákyp. Jeho hlavní složku jsem si zvykla jíst jen na grilu.

Příprava krok za krokem:

  1. Těstoviny uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Na pánvi s olejem osmahneme nakrájenou cibuli. Oloupeme krvavou klobásu, nakrájíme ji na plátky a přidáme k cibuli. Vše několik minut smažíme.
  2. Poté na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku. Zálivku vaříme na mírném ohni za stálého míchání. Poté přilijeme mléko, zamícháme a přivedeme k varu a přidáme koření.
  3. Vymažte žáruvzdornou formu olejem. Na dno formy dejte polovinu uvařených těstovin, omáčku a krvavou klobásu, poté vytvořte druhou vrstvu ze zbývajících těstovin, omáčky a krvavé klobásy. Celé to vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 minut při 180 °C.
  4. mohl by vás také zajímat tento recept
    vepřové kotlety připravené na jiný způsob.

You may also like

Leave a Comment