Svátky se chýlí ke konci, což znamená, že je čas naplánovat si pečení domácích perníčků. Letos je nabízím v trochu řidší verzi, která bude bezpečná nejen pro lidi s dietou, ale i pro lidi s cukrovkou nebo inzulinovou rezistencí. Vyberte si recepty, které jsou pro vás vhodné.
Klasické perníčky
Klasika, která bude fungovat v jakékoli variantě, zde je recept na tradiční perníčky.
Složení: 1:
- 250 g pšeničné mouky,
- 50 g másla,
- 60 g xylitolu,
- 4 lžíce mléka,
- 1 vejce,
- 1 lžička kakaa,
- 1 lžička perníku,
- 1 lžička jedlé sody.
Perníčky z mandlové mouky
Perníčky lze péct nejen z klasické pšeničné mouky. Skvělou alternativou, která prospěje našemu zdraví, je mandlová mouka. Perníčky na jejím základě mají jemnou, oříškovou chuť.
Složení: Perníčky jsou vyrobeny z bílého a červeného těsta:
- Složení: 2 hrnky mandlové mouky,
- půl šálku rozpuštěného másla,
- půl šálku xylitolu,
- 2 vejce,
- 3 lžičky mletého zázvoru,
- 1 lžička mleté skořice,
- 1 lžička kypřícího prostředku,
- špetka mletého hřebíčku,
- další půl šálku xylitolu.
Keto perník.
Co s perníkem s nízkým obsahem sacharidů? Díky kombinaci mandlové a kokosové mouky mají nejen výbornou výživovou hodnotu, ale i skvělou chuť.
Složení:
- Složení: 1,5 hrnku mandlové mouky,
- 3/4 šálku kokosové mouky,
- půl šálku erythritolu,
- půl tyčinky másla,
- 1 vejce,
- 1 lžička mleté skořice,
- 1 lžíce mletého zázvoru,
- 1 lžička mletého muškátového oříšku,
- 1 lžička vanilkového extraktu,
- špetka soli.
Preparation:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem.
- Do velké mísy nasypte mandlovou mouku, kokosovou mouku, erythritol, zázvor, skořici, muškátový oříšek a sůl. Vše důkladně promíchejte.
- Poté do mísy přidejte zbytek ingrediencí. Hněťte, dokud nevznikne měkké a hladké těsto.
- Poté těsto rozválejte a vytvořte kulaté ploché sušenky nebo z něj pomocí formiček vykrajujte perníčky.
- Perníčky položte na pečicí papír a plech vložte do trouby. Pečte 12-15 minut, dokud perníčky nezezlátnou.