Chutná jako od mistra pekaře! Koláčky bez hnětení vám ušetří ranní cestu do pekárny a jejich příprava je snadná.
Dobré ráno, už vám kručí v břiše? Pak je čas na rohlíčky. Někdy se vám však nechce stát dlouhou frontu před pekárnou. Nejlepší možností je upéct si je sám. Jen kdyby to hnětení netrvalo tak dlouho. Máme však řešení: domácí rohlíky bez hnětení, které jsou přesto vzdušné. Jak to funguje? Rádi vám to ukážeme!
Pečení rohlíků bez hnětení
Rohlíky jsou prostě součástí snídaně . Všichni známe větu: „O víkendu si prostě zajdu na rohlíky“. Nedělní rohlíky jsou obzvlášť oblíbené a před pekárnami se často tvoří dlouhé fronty hladových milovníků snídaně. O to se musíte zajímat především vy. Zvláště pokud byl předchozí večer trochu delší, málokdo chce navazovat společenské kontakty až druhý den ráno.
Existuje jednoduché řešení: upečte si vlastní koláčky! Tyto nekynuté buchty máme obzvlášť rádi, protože jsou opravdu rychle hotové a můžete je připravit přes noc, zatímco se budete věnovat zbytku večera. Ráno jednoduše vytvarujete těsto do malých válečků, strčíte je do trouby a brzy se místnostmi rozlehne voňavé očekávání.
Mimochodem , nechat kynuté těsto přes noc je skutečný tip pro milovníky pečení. Budete potřebovat o něco méně droždí než u rychlého těsta, výsledkem bude jemnější, méně kynutá chuť. Kromě toho má pečivo lepší strukturu a je lépe stravitelné. Nemusíte si ani dělat místo v lednici: kvůli malému podílu droždí trvá dlouho, než se cukr v mouce stráví.
Buchty bez kynutí způsobily revoluci ve způsobu snídání. A to nejlepší na tom všem: buchty se dají snadno zmrazit a hodí se na jeden nebo dva nedělní výlety. Přesvědčte se sami!
Rohlíky bez hnětení
Složení
- 1/4 čajové lžičky sušeného droždí
- 20 g olivového oleje
- 500 g pšeničné mouky typu 550
- 10 g soli
příprava
- Droždí rozpusťte ve 300 ml vody a přidejte olej.
- V samostatné míse smíchejte mouku a sůl.
- Vše promíchejte dřevěnou lžící, až vznikne těsto. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a těsto necháme 8 hodin kynout při pokojové teplotě.
- Po uplynutí této doby těsto přendejte na pomoučenou pracovní plochu a vykrájejte 9 dílků. Položte je na silikonovou podložku na plech, přikryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout.
- Rozehřejte troubu na 250 °C (horní/spodní ohřev) a do trouby postavte ohnivzdornou mísu s vodou.
- Rohlíky nakrájejte na plátky a potřete je trochou vody.
- Vložte je do trouby a pečte je dozlatova, přibližně 20 minut.
- Již dříve jsme vám řekli.
Tento ovesný chléb se snadno připravuje a dlouho vás zasytí.