Dietní pomocník: tento ovesný chléb se snadno připravuje a zasytí vás na dlouhou dobu.

by Šéfkuchař

Ovesně-tvarohový chléb je ideální svačinou, zejména pokud chcete být štíhlejší. Na dlouhou dobu zasytí hlad a je plný vitaminů.

Chlebíčky jsou ideální na dlouhé cesty autem, jako svačina, večeře nebo rychlé zahnání hladu po práci. Bohužel některé druhy chlebíčků jsou velmi kalorické a na dlouho vás nezasytí. Jiné vám však mohou pomoci zhubnout, například instantní ovesný chléb s tvarohem.

Proč jsou ovesné vločky a tvaroh zdravé?

Ovesné vločky jsou ideální jako základ vyvážené stravy: jsou to potraviny bohaté na živiny, všestranné a zdravé, které zasytí a podporují trávení. Vyhledávejte však celozrnné výrobky, které obsahují všechna ovesná jádra, a obsahují tak více živin. Celozrnný oves obsahuje mnoho důležitých vitaminů, vlákniny a minerálních látek. Hladina cukru v krvi zůstává stabilnější než při užívání bílé mouky.

Tvaroh v tomto receptu na chléb je zdravou ingrediencí, protože je také bohatý na živiny a, přináší mnoho zdravotních výhod:

  • vynikající zdroj bílkovin: nízkotučný tvaroh obsahuje asi 12-14 gramů bílkovin na 100 gramů.
  • je bohatý na vápník, draslík, vitamin B2 a fosfor.
  • má nízký obsah tuku (v případě nízkotučného tvarohu s obsahem tuku asi 0,2 %), je nízkokalorický.
  • podporuje zdraví střev díky bakteriím mléčného kvašení

Dietní pomocník: tento ovesný chléb se snadno připravuje a zasytí vás na dlouhou dobu.Ovesný chléb s tvarohem

Chléb není automaticky špatný, pokud chcete dodržovat zdravou stravu. Díky přísadám, jako je celozrnný oves, tvaroh, jablko nebo mrkev, se stává opravdu zdravým a může vám pomoci zhubnout.

Složení

  • 3 vejce
  • 1 velká mrkev (můžete mít i 1 jablko)
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g celozrnných ovesných vloček
  • 250 g jemných celozrnných ovesných vloček
  • 2 balíčky kypřícího prostředku
  • 1 lžička soli

příprava

  1. Krok 1 Do mísyrozklepněte 3 vejce a důkladně je promíchejte metličkou.
  2. Krok 2 Oloupejte a nastrouhejte mrkev nebo jablko.
  3. Krok 3 Do rozšlehaných vajec přidejte 500 g tvarohu a mrkev nebo jablko.
  4. 4. krokPřidejte 250 gramů křupavých a 250 gramů jemných ovesných vloček, 2 balíčky kvásku a lžičku soli.
  5. 5. krokVše uhněťte v lepivé těsto.
  6. 6. krokVyložte formu na pečení pečicím papírem a nalijte do ní těsto.
  7. 7. krokTěsto nechte ve formě na pečení asi 15 minut.
  8. 8. krok Předehřejte troubu na 180 °C s konvekcí.
  9. 9. krok Chléb pečte v troubě asi 45 minut.
  10. Chléb se hodí k jakékoli náplni, sladké s marmeládou apod. nebo slané se sýrem, uzeninou a dalšími pochoutkami. Skvěle chutná také opečený nebo grilovaný a potřený česnekovým máslem. Přestože by se chléb běžně neměl skladovat v lednici, ale v chlebníku (nebo ho můžete rovnou zamrazit a v případě potřeby opékat jednotlivé plátky v toustovači), doporučujeme tento chléb kvůli čerstvým surovinám skladovat na chladném místě: v lednici. Ovesný tvarohový chléb vydrží čerstvý asi týden, ale pravděpodobně se rychle spotřebuje.

Dříve jsme říkali :Smíchejte je ve sklenici a snídaně je připravena.

You may also like

Leave a Comment