Ovesná kaše je již zastaralá. Uvařte si ji k snídani a váš žaludek vám poděkuje.

by Šéfkuchař

Ovesné vločky dominují na stole jako výživná snídaně už léta, ale od jisté doby jim konkuruje alternativa – rýžová kaše. Jedná se o snadno připravitelnou verzi zdravého a výživného pokrmu, která vám umožní obejít se bez lepku a mléka. Kromě toho ji lze podávat i na různé způsoby. Zjistěte, proč byste měli vyzkoušet rýžový nákyp, a naučte se, jak ho připravit.

Mnoho lidí si nedokáže představit jinou snídani než ovesnou kaši. Zvláště proto, že se dá připravit na nespočet způsobů, takže se tak rychle neomrzí. Bohužel někteří lidé ovesné vločky jíst nemohou kvůli zdravotním kontraindikacím. Jsou i tací, kterým jednoduše nevyhovuje její chuť nebo konzistence. V takové situaci se vyplatí obrátit pozornost k rýžové kaši, která se může stát chutnou a neméně užitečnou alternativou ovesných vloček.

Čím můžete ovesnou kaši nahradit? Mrkvová kaše si získává stále větší oblibu

Mrkvová kaše je chutný pokrm připravený na bázi mimořádně lehce stravitelných rýžových vloček. Díky tomu je tato alternativa ovesných vloček pro mnoho lidí dobrou volbou. Spojuje v sobě jednoduchost, možnost zajímavého servírování a řadu cenných nutričních vlastností.

Je vynikající volbou zejména pro osoby s nesnášenlivostí lepku nebo celiakií. Obsahuje také řadu cenných živin, včetně komplexních sacharidů, vitaminů skupiny B a mnoha minerálních látek, jako je železo a vápník. Vzhledem k nedostatku vlákniny se rýžová rýže doporučuje při dietách s nízkým obsahem vlákniny a pro osoby se žaludečními problémy. To vše proto, že je mimořádně šetrná k celému trávicímu systému, za což jsou jí střeva nesmírně vděčná.

Kromě toho rýžová rýže zasytí na dlouhou dobu a dodává stálou hladinu energie. Kromě toho pomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi, což má vliv na zdraví srdce, které je navíc podpořeno hořčíkem obsaženým v rýžových vločkách. Vzhledem k výše uvedeným výhodám se medaka doporučuje v mnoha situacích, jako je nesnášenlivost lepku , záněty trávicího systému nebo rekonvalescence nemocných lidí. Zajímavé je, že medovník mají velmi rády malé děti.Ovesná kaše je již zastaralá. Uvařte si ji k snídani a váš žaludek vám poděkuje.

Jak připravit rýžový nákyp? S ovocem a chutnými přísadami

Nejlepší na tom je, že rýžový nákyp se podobně jako ovesné vločky také snadno připravuje. A dá se připravit na různé způsoby, takže si každý najde variantu podle svého gusta.

V případě doplňků je také naprostá volnost. Stojí však za to se ujistit, že rýže je ještě hodnotnějším pokrmem. Proto můžete vyzkoušet další zdroj bílkovin a tuků (například mandle a ořechy), stejně jako dalších vitaminů a minerálů (například med, banány, hrušky).

K přípravě lahodného rýžového nákypu tedy budete potřebovat následující ingredience:

  • 4 polévkové lžíce rýžových vloček
  • Vodu/rýžový nápoj/rostlinné mléko
  • Volitelné přísady: arašídové máslo, ořechy, čerstvé nebo sušené ovoce,
  • další koření: skořice, kardamom, kakao.

Způsob přípravy:

Příprava medaky: Začněte tím, že nasypete vločky do hrnce a zalijete je nápojem. Pokud chcete hustou kaši, použijte mléko v poměru 1:1 k vločkám. Vše vařte, dokud vločky nezměknou. Poté do vzniklé směsi přidejte lžíci arašídového másla nebo jiné pasty . Přidejte také oblíbené koření, například skořici nebo kakao.

Nakonec rýžový nákyp přelijte do misky a podávejte s oblíbenou polevou, například ořechy nebo ovocem. Zde je velká volnost, takže můžete každý den jíst jinou verzi rýžového nákypu. Dobrou chuť!

You may also like

Leave a Comment