Místo míchaných vajec uvařím vejce a naplním je paštikou. To je můj způsob přípravy chutné snídaně

by Šéfkuchař

Vejce jsou k snídani vždycky dobrý nápad. Jsou cenným zdrojem vitaminů a minerálních látek a také spousty nenasycených mastných kyselin. Podle nejnovějších doporučení odborníků na výživu by je neměli zavrhovat ani lidé na redukční dietě. Dodávají energii potřebnou k fungování a zajišťují pocit sytosti, čímž eliminují potřebu svačit mezi jídly.

Ačkoli se zdá, že nápady na snídaně s vejci jsou nekonečné, nejčastější volbou jsou ta nejjednodušší řešení, jako jsou míchaná vejce nebo vaječná omeleta. Jsou to však právě přídatné látky, které snídani ztěžují trávení nebo přispívají k obezitě. Vejce vařená natvrdo takové riziko nepředstavují. K jejich přípravě stačí pouze 1 lžíce majonézy. Plněná zelenou pastou chutnají úžasně.

Vejce s avokádem – nápad na zdravou snídani

Snídaně s vejci uvařenými natvrdo a avokádovou pastou je nejen chutná, ale také zdravá. Tuto pochoutku si můžete připravit v několika jednoduchých krocích, přičemž použijete v podstatě dvě hlavní suroviny. Základem jsou vejce uvařená natvrdo. Tentokrát si nemůžete dovolit lehce řídké žloutky. Vejce vložte do studené vody a vařte 8-10 minut od bodu varu.

Vejce je jedním z nejlepších zdrojů kvalitních bílkovin pro stavbu a regeneraci tkání. Jsou také bohatá na vitaminy skupiny B, které jsou nezbytné pro správnou látkovou výměnu, vitamin D3, který podporuje kostní systém, a vitamin E, který má antioxidační vlastnosti. Je také zdrojem železa, fosforu, selenu a cholinu, které jsou důležité pro správnou funkci mozku.

Avokádo je bohaté na mononenasycené a polynenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu špatného cholesterolu a jsou prospěšné pro srdce. Obsahuje vysoké množství vitaminu K, důležitého pro srážlivost krve, vitaminu C, který podporuje imunitní systém, a vitaminu E, nazývaného „vitamin mládí“. Je také zdrojem draslíku, který pomáhá regulovat krevní tlak.Místo míchaných vajec uvařím vejce a naplním je paštikou. To je můj způsob přípravy chutné snídaně

Na těstoviny budete potřebovat měkké avokádo.

Zralost avokáda lze posoudit podle pružnosti slupky – měla by být měkká, ale po zmáčknutí prstem by se měla vrátit do původního tvaru. Pokud je avokádo tvrdé, můžete proces zrání urychlit například uložením do papírového sáčku s banánem nebo jablkem. Tyto plody uvolňují etylen, který zrání urychluje.

Recept na vajíčka plněná avokádem.

Vejce plněná avokádem můžete podávat k snídani nebo jako svačinu na večírek. Pokud máte rádi chlebové pomazánky, rozmačkejte všechny ingredience vidličkou a smíchejte jako vaječnou hmotu.

Ingredients:

  • Složení: 8 vajec,
  • 1 avokádo,
  • několik kapek citronové šťávy,
  • 1 lžíce majonézy,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • hrst česneku.

Provedení:

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Poté je rozkrojíme napůl a vyjmeme žloutky.
  2. Avokádo rozkrojte na polovinu, odstraňte pecku a lžící oddělte dužinu od slupky. Vložte do mísy a pokapejte citronovou šťávou.
  3. Přidejte žloutky, majonézu, sůl a pepř. Rozmačkejte vidličkou na kaši.
  4. Náplň lžící vkládáme do lodiček z bílků. Posypeme nasekaným česnekem.

Protože dělám avokádové placky a kombinuji je s lahodnými zálivkami, večeře zmizí během okamžiku.

You may also like

Leave a Comment