Zalijte vývarem, bude čistší než kdy jindy. Trik profesionálních kuchařů

by Šéfkuchař

Připravujete chutný vývar, ale máte problém s jeho zakalením? Použijte tento trik od profesionálních kuchařů. Díky němu bude vývar vždy zlatavý a čirý jako nikdy předtím. Tato technika vás možná překvapí.

Vývaru se říká král polévek. Může se zdát, že jde o jednoduchý vývar, ale jeho podstatě a chuti se nic nevyrovná. Jak udělat nedělní večeři ještě chutnější? Díky tomuto triku bude neuvěřitelně čirý.

Jak se dělá vývar?

Vývar se vyrábí z několika základních surovin. Základem vývaru je drůbeží a hovězí maso. Zeleninová směs obsahuje mrkev, petržel, celer, pórek a cibuli. Kromě toho se do vývaru přidává petrželová nať.

U vývaru je důležité nejen to, z čeho ho vaříme, ale také čím ho dochucujeme. Základem je samozřejmě sůl. Ta zlepší a zvýrazní nejlepší chuť . K tomu budete potřebovat černý pepř hrášek, bobkový list a nové koření. V mnoha domácnostech přidávají také list libečku, ale ten má specifickou chuť, takže ne každý ho používá.

Zalijte vývarem, bude čistší než kdy jindy. Trik profesionálních kuchařůJak připravit vývar?

Přípravu vývaru začneme přípravou masa. Nelze ho zmrazit. Několik hodin před vařením je vyndejte z mrazáku a nechte je pomalu a přirozeně rozmrazit. Rozmražené maso vložíme do hrnce , zalijeme studenou vodou a začneme vařit na mírném ohni.

Když se voda začne odvápňovat, odeberte ji lžící a do hrnce přidejte oloupanou zeleninu a koření. Vývar nechte dále vařit, stále na mírném ohni. Za těchto podmínek by se měl vývar vařit 3-4 hodiny. Na samém konci vaření vývar osolte.

Trik pro čirý vývar

Získání čirého vývaru je obtížný úkol, kvůli kterému mnoho domácích kuchařů nemůže v noci spát. Jak se ukázalo, existuje velmi jednoduchý trik, jak vývar dokonale zprůhlednit.

Aby byl vývar čirý, je třeba do něj přidat sklenici studené vody. Někteří profesionální kuchaři doporučují také kostky ledu. Tento přídavek sníží teplotu vývaru, zbaví ho zákalu a nevzhledných usazenin. Navíc tímto způsobem doplníme část vody odpařené během vaření.

Sklenice studené vody pro vývar se postará o jeho vzhled i chuť. Přidáním vody se zvýrazní chuť polévky, která bude ještě aromatičtější.

You may also like

Leave a Comment